SEGRE

ESNOTICIA

IMATGES. Bruixes, diables i Pink Floyd a l'Aquelarre

Més de 400 actors, músics i figurants van omplir els sis escenaris de l’Aquelarre || Espectacle amb imatgeria del tarot i música de la banda britànica que va reunir uns 25.000 espectadors

El Mascle Cabró va aparèixer a les dos de la matinada entre el públic muntat sobre la piràmide de l’Aquelarre.

El Mascle Cabró va aparèixer a les dos de la matinada entre el públic muntat sobre la piràmide de l’Aquelarre.X. SANTSEMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Segarra va ballar dissabte a la nit amb les més de 400 bruixes i dimonis que van participar en la festa de l’Aquelarre. La celebració va reunir uns 25.000 espectadors davant dels sis escenaris distribuïts al centre històric, en una edició caracteritzada per la imatgeria del tarot i la música de la banda britànica Pink Floyd.

Cervera va ballar ahir diumenge a la matinada amb les més de 400 bruixes i diables que van omplir els sis escenaris de l’Aquelarre. La celebració va reunir uns 25.000 espectadors, que van veure cremar mitja tona de pólvora en forma de pirotècnia per celebrar el 25 aniversari dels Diables Carranquers. L’Encesa de la Universitat va donar el tret de sortida de la festa amb l’espectacle de foc i l’aparició en escena dels elements característics de la celebració, vinculats aquest any al tarot.

Així, la representació de quatre figures del tarot de més de quatre metres d’altura i forma de calaveres lluminoses va ser una de les principals novetats d’aquesta edició de l’Aquelarre. Són obra d’Enric Porta Sàrries, que ha rellevat aquest any Alba Cuñé al capdavant de l’escenografia després de més de dos dècades. A Cal Racó els esperaven quatre grans estructures amb actors que representaven el foc, la terra, l’aire i l’aigua.

Una altra novetat van ser les interpretacions en directe de cançons de la cèlebre banda britànica Pink Floyd, coincidint amb la celebració del 40 aniversari de l’àlbum The Wall. Manuel Pedrós va dirigir la música i Aida Royes va posar veu als temes.

L’Escorreguda del Mascle Cabró va culminar la celebració i els Diables Carranquers van prolongar durant més de mitja hora el Foqueral, que acomiada la celebració amb pirotècnia. Durant tota la nit van protagonitzar correfocs en els sis escenaris de la celebració. També van ballar el Ball de la Polla i el Ball de Diables, amb música de Quim Granell.

Un cop acabada la celebració, Porta va manifestar que “ha estat molta feina però he gaudit encara més pel bon equip que té al darrere l’Aquelarre”. Els 400 participants en el muntatge eren membres de les diferents entitats vinculades a l’Aquelarre, com Bombollers, Band Tokades, Sound de Secà, Carranquers i Alea Teatre. Van rebre les felicitacions del director artístic, Albert Parra, que va destacar l’esforç altruista dels voluntaris. Va destacar també que la temàtica del tarot va aconseguir “seduir el públic”.

També l’alcalde de Cervera, Ramon Augé, va expressar la seua satisfacció pel desenvolupament de la celebració. A més dels aspectes artístics, va destacar la bona organització per evitar aglomeracions i l’absència d’incidents greus (més informació a la pàgina 4). Ahir diumenge a la nit va tancar les portes la Fira del Gran Boc als patis de la Universitat, que durant tot el cap de setmana ha estat plena de visitants.

tracking