SEGRE

LLEIDA, DE FESTA

El setembre també és un mes festiu

Sardanes i figures de la cultura popular catalana com gegants i capgrossos, els protagonistes || Vilagrassa, Torà, Alcarràs i les Borges, algunes localitats que van celebrar la festa major

466042_1.jpg

466042_1.jpgSEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les festes majors continuen omplint nombrosos municipis de Ponent durant els últims espeternecs d’agost i principis de setembre. És el cas per exemple del Talladell, que va celebrar aquest cap de setmana la festa major. Entre els actes programats ahir hi va haver una exhibició de vehicles clàssics que va fer gaudir els veïns. També va tenir lloc una missa, un ball de sardanes amb la Cobla Tàrrega i un ball de tarda amb l’orquestra Slalom Express. Per la seua part, Vilagrassa, en el marc de la festa major, va celebrar ahir la primera Trobada de Capgrossos de l’Urgell amb la participació d’una vintena d’aquestes figures festives vinculades a la cultura popular procedents d’Anglesola, Bellpuig, Rocallaura, Tornabous i els amfitrions de Vilagrassa, inspirats en les gàrgoles del campanar inclinat d’aquesta localitat. L’objectiu és que la trobada tingui continuïtat i sumi cada any més municipis. Entre les propostes festives d’ahir hi va haver també missa cantada amb la Capella de Música de Tàrrega, cafè-concert amb The Vintage Vox i ball amb Stylette Duet. Avui acabarà la festa major amb els tradicionals passejos de ruquets i xocolatada popular.

Torà va oferir ahir a la població a la plaça del Pati la dansa de priors i priores de Sant Gil, el dia central de les celebracions locals coincidint amb la jornada patronal. La dansa, que es remunta al segle XVIII, presenta el relleu dels priors de forma ballada amb la música original de la festa del Roser. A Alcarràs la música també va ser protagonista amb una sessió de ball de sardanes acompanyada d’un vermut popular. Al matí, a la tradicional ofrena floral, a més de flors també van portar fruita.

Primera Trobada de Capgrossos de l’Urgell en el marc de la festa major de Vilagrassa

Les sardanes també van ser protagonistes a les Borges Blanques, que va celebrar el tradicional concurs, al qual van assistir desenes de persones. Així mateix, la Colla de Grallers de l’associació de veïns Jaume I de Lleida també va participar en la cercavila de les festes de Rosselló.

466042_2.jpg

466042_2.jpgSEGRE TÀRREGA

466042_3.jpg

466042_3.jpgSEGRE TÀRREGA

466042_4.jpg

466042_4.jpgSEGRE TÀRREGA

466042_5.jpg

466042_5.jpgSEGRE TÀRREGA

tracking