SEGRE

INICIATIVES SALUT

Fruita al lloc de treball per lluitar contra el càncer

Projecte conjunt de l’AECC de Lleida i el departament de Salut

Presentació del projecte Dia de Fruita, ahir, al departament de Salut de Lleida.

Presentació del projecte Dia de Fruita, ahir, al departament de Salut de Lleida.MAITE MONNE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Promocionar hàbits de vida saludables a partir del consum de fruita a la feina. Aquest és el nou objectiu de la prova pilot Dia de la Fruita, creada per l’AECC-Catalunya Contra el Càncer a Lleida i el Servei Català de la Salut. Des d’ahir, un dia a la setmana, concretament els dimarts, l’associació contra el càncer portarà una caixa de fruita d’algun productor local a la seu del departament de Salut de Lleida per promocionar el seu consum entre els treballadors. Així, cada empleat que agafi una peça dipositarà un euro en una guardiola, i la recaptació anirà destinada a l’AECC de Lleida.

“Amb aquesta iniciativa volem barrejar promoció de la salut i solidaritat”, va explicar la gerent de l’associació contra el càncer de Lleida, Eva Figuera, durant la presentació del projecte. “Un temps després de la posada en marxa d’aquesta iniciativa, n’avaluarem els resultats per veure com es pot millorar si és necessari i si és extrapolable a empreses ja siguin d’àmbit privat o públic.

Els treballadors de Salut de Lleida donaran un euro a l’AECC per cada peça de fruita que agafin

Per la seua part, la gerent de la Regió Sanitària de Lleida i l’Alt Pirineu i Aran, Divina Farreny, va apuntar que aquesta “és una manera de potenciar el nostre territori, atès que Ponent és la capital de la producció de fruita, no només de Catalunya, sinó també d’Espanya i Europa”. En la mateixa línia es va expressar la subdirectora regional de Salut Pública de Lleida, Mercè Bieto, a l’assegurar que “situar la fruita en aquest edifici, on se solen produir reunions amb gent que ve de fora, també és una manera de promocionar la nostra fruita”.

Segons l’Organització Mundial de la Salut (OMS), entre el 30% i el 50% dels càncers es podrien evitar amb una alimentació variada i saludable, mentre que un terç de les morts per aquesta malaltia es deuen a cinc factors, dos dels quals estan directament relacionats amb l’alimentació, l’índex de massa corporal de cada persona i el consum de verdures, fruites i llegums. Els altres tres factors a tenir en compte són la falta d’activitat física i el consum de tabac i alcohol.

tracking