SEGRE

PATRIMONI PALEONTOLOGIA

Estudien posar càmeres de seguretat al Mirador del Cretaci de Coll de Nargó

Per evitar actes vandàlics com els del 2015

Els nius i les restes d’ous de dinosaure del mirador van quedar totalment destruïts.

Els nius i les restes d’ous de dinosaure del mirador van quedar totalment destruïts.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Conscienciar la població sobre la importància de preservar el patrimoni. Amb aquest objectiu, el Mirador del Cretaci de Coll de Nargó incorporarà als seus plafons explicatius un apartat sobre el procés de restauració que ha patit després de l’acte vandàlic que va destrossar el 2015 nius i ous de dinosaure. Per evitar nous incidents d’aquest tipus, l’ajuntament de Coll de Nargó estudia la possibilitat de col·locar càmeres de videovigilància al jaciment paleontològic del museu Dinosfera, que ha tancat la temporada d’estiu amb unes 2.500 visites (6.000 en el que va d’any).

Encara que l’entorn del mirador es pot visitar des de Setmana Santa, poc després de finalitzar els treballs de restauració i adequació de la zona, tota acció és poca per prevenir uns actes incívics que van tenir un cost de 24.000 euros. “Volem que la gent conegui el valor que tenia el jaciment en el seu moment, però també que sàpiga que està veient una zona restaurada”, va explicar el director de l’equipament, Àngel Galobart, al mateix temps que va destacar que el que els visitants troben al mirador “és un patrimoni únic al món” que dóna llum sobre l’ecosistema de fa 65 milions d’anys.

El jaciment torna a estar obert al públic des de Setmana Santa, poc després de la restauració

Durant tot l’estiu, els visitants de Dinosfera han pogut conèixer els processos d’adequació de les diferents peces que s’han anat trobant. Una de les més interessants és un os cúbit de titanosaure de fa 70 milions d’anys.

En aquest cas, la restauració ha estat més complicada ja que, segons una de les conservadores del museu, Anna Vallès, s’ha dut a terme amb l’ajuda d’un bisturí a causa de la fragilitat i la fragmentació que presenta la peça.

tracking