SEGRE

Els viatges de l'Imserso començaran la segona quinzena d'octubre

El tribunal desestima el recurs de Mundosenior

Viatgers de l'imserso a l'aeroport d'Alguare.

Els viatges de l'Imserso començaran la segona quinzena d'octubreSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals ha desestimat el recurs interposat per Avoris Retail División i Halcón Viajes (UTE Avoris Halcón), Mundosenior, contra el procés de licitació convocat per l’Imserso per contractar el Programa de Turisme Social. En concret, el jutge desestima el recurs interposat al lot 1, turisme en zones de costa peninsular. En la seua resolució, el Tribunal considera que "l’Imserso, a la redacció dels plecs, ha pretès el disseny d’un sistema imparcial, objectiu, automàtic i estricte que garanteixi la transparència del procediment de licitació, mitjançant la fixació de criteris automàtics, sense precisar valoracions subjectives i evitant així qualsevol aplicació arbitrària o incorrecta".

Mundosenior va recórrer el passat 26 d’agost l’exclusió de la seua oferta en l’adjudicació del concurs de l’Imserso del lot 1 (costes peninsulars) davant del Tribunal Administratiu Central de Recursos Contractuals per un error de forma.

Mundiplan, l’UTE formada per Iberia, Alsa i IAG7, s’ha adjudicat el lot 1 corresponent a la costa insular, mentre que els lots 2 (Canàries i Balears) i 3 (turisme d’interior) els gestionarà Mundosenior, l’UTE formada per Halcón Viatges (Globalia) i Avoris (Barceló).

La resolució assegura que "han de ser les empreses concurrents les que han de complimentar amb la deguda diligència les ofertes proposades que, per al lot nº1, són dades de caràcter objectiu i sense que precisin de documentació complementària en què fundar les seues propostes". "Com expressament argumenta l’òrgan de contractació al seu informe", insisteix el Tribunal, la documentació que s’acompanya a l’oferta ha estat examinada i no permet per si mateixa apreciar cap contradicció entre el que en ella consta i el que s’oferta.

El director general de l’Imserso, Manuel Martínez Domene, ha assenyalat que el procediment administratiu "segueix el seu curs per a l’execució del programa". El passat 29 d’agost es va publicar l’adjudicació definitiva del concurs de viatges. "Treballem perquè els contractes per a la gestió del programa de turisme social es firmin a partir del 23 de setembre", asseguren des de la direcció assegurant que l’objectiu és que els usuaris puguin viatjar a partir de la segona quinzena d’octubre.

tracking