SEGRE

INICIATIVES INSERCIÓ

Quatre joves es beneficien dels pisos socials de Lleida de Lleida mentre millora la seua situació

Quatre joves es beneficien dels pisos socials Llars Pilar-Magdalena de Lleida mentre millora la seua situació ||

Firma del primer contracte de cessió d’ús d’un dels tres pisos socials de les Llars Pilar-Magdalena de Lleida.

Firma del primer contracte de cessió d’ús d’un dels tres pisos socials de les Llars Pilar-Magdalena de Lleida.LLARS PILAR-MAGDALENA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els tres pisos socials de la parròquia Santa Maria Magdalena de Lleida compleixen el primer any de funcionament amb un balanç molt positiu. I és que ja són quatre les persones en situació de vulnerabilitat que es beneficien d’aquesta iniciativa, impulsada pel Consell Parroquial de la Unitat Pastoral Pilar-Magdalena l’agost de l’any passat. “La parròquia disposava de tres habitatges als quals no se’ls donava cap ús i inspirats pel projecte social de les Llars del Seminari, vam decidir rehabilitar-los i posar-los a l’abast dels que més ho necessiten”, explica Carles Sanmartín, rector de la unitat parroquial Pilar-Magdalena. Amb una inversió de 12.000 euros que provenen de l’herència d’una feligresa i “gràcies a voluntaris que van oferir hores de treball gratuïtes, així com mobles de segona mà”, el projecte es va convertir en una realitat.

Els primers usuaris van ser dos joves immigrants que estan cursant els estudis a la Universitat de Lleida, Pascal i Landry, que també van participar en les obres de millora dels habitatges. Aquests joves, que contribueixen en les despeses de la llum, l’aigua i el gas, han renovat recentment l’acord de cessió per a un any i conviuen al mateix pis amb un altre company. L’última inquilina, una altra estudiant, viu des de la setmana passada al segon pis de les Llars. “Ara estem buscant una família perquè pugui disfrutar del tercer pis”, explica Sanmartín, alhora que afegeix que “els usuaris firmen un contracte de cessió d’ús i tenen una estada limitada de tres anys, ja que considerem que és prou temps perquè puguin millorar la situació econòmica i deixin pas a d’altres persones que necessiten més aquests habitatges”. I és que el principal objectiu d’aquesta iniciativa social és ajudar persones que passen per una situació complicada i que tenen pocs recursos, i contribuir que puguin començar de nou.

Quatre anys d’èxit del projecte solidari de les Llars del Seminari

El projecte de les Llars del Seminari s’ha convertit en un miracle diari que ajuda divuit famílies (27 adults i 30 nens) a poder veure la llum al final del túnel. La iniciativa va nàixer el mes de desembre del 2012, quan el bisbe de Lleida, Joan Piris, va anunciar que la diòcesi cediria una part de l’edifici per allotjar famílies en risc d’exclusió. Tanmateix, no va ser fins fa quatre anys quan aquests habitatges van acollir les primeres 16 famílies amb serioses dificultats econòmiques i d’exclusió social.

tracking