SEGRE

FIRES HISTÒRIA

Balaguer torna a l'edat mitjana amb la novena edició de la festa Harpia

L’esdeveniment coincideix aquest any amb el 700 aniversari del naixement del rei Pere el Cerimoniós || La presentació de l’Infant Pere va ser un dels actes més destacats ahir

La plaça del Mercadal va acollir ahir la presentació de l’Infant Pere.

La plaça del Mercadal va acollir ahir la presentació de l’Infant Pere.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital de la Noguera ha recuperat un any més el seu passat medieval amb la novena edició de la festa Harpia, un esdeveniment que coincideix amb el set-cents aniversari del naixement al Castell Formós del rei Pere el Cerimoniós el 5 de setembre del 1319.

La festa, que va començar divendres, va comptar ahir amb el tradicional mercat medieval pels carrers del centre històric de Balaguer, amb unes 120 parades que van oferir productes artesans, una mostra d’oficis antics al carrer del Pont i l’obertura del campament medieval al parc de la Transsegre. A les vuit de la tarda, va tenir lloc l’acte oficial de la presentació de l’Infant Pere amb una comitiva de grups de recreació històrica fins a la plaça Mercadal, abans de la Pujada de Torxes a la muralla medieval. La pluja va respectar els actes de la tarda, fins que va fer acte de presència abans de començar el ball de l’Harpia. A la nit estava previst que la festa fos amenitzada per dos grups de música.

Una de les novetats d’aquest any és un concert de música medieval en honor a l’hereu Pere, a càrrec del grup de recreació històrica Els Joglars de Ripollet, que tindrà lloc avui, diumenge, a l’església de Sant Josep. A més, per segon any consecutiu, se celebrarà el ball de la dansa La Galop de Balaguer, a la plaça Mercadal. Una altra de les novetats d’aquesta edició és el primer concurs a Instagram per compartir les experiències dels visitants.

La plaça del Mercadal va acollir ahir la presentació de l’Infant Pere.

La plaça del Mercadal va acollir ahir la presentació de l’Infant Pere.AMADO FORROLLA

tracking