SEGRE

ESNOTICIA

Elisenda Ardèvol: «Les apps et permeten buscar parella des de casa i en sabatilles»

Elisenda Ardèvol

«Les apps et permeten buscar parella des de casa i en sabatilles»

«Les apps et permeten buscar parella des de casa i en sabatilles»UOC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com han canviat les xarxes la forma de trobar parella?

Aquestes aplicacions faciliten la recerca de parella d’una manera econòmica, còmoda i pràctica. Pots establir relacions personals sense sortir de casa i en sabatilles. El procés de descobriment de la persona que et fa gràcia no es basa tant en la química com en el que som capaços de transmetre en una imatge i un text. És la representació de la persona el que ens atreu.

Quins són els avantatges i inconvenients que tenen aquestes aplicacions?

Aquestes aplicacions tenen un format de catàleg que comporta una selecció com si compressis en un supermercat, per la qual cosa pot convertir les persones en productes de consum. L’anonimat facilita el coratge d’iniciar una conversa i la seguretat de desconnectar en qualsevol moment si la persona no t’interessa. Els inconvenients tenen a veure amb l’angoixa o el cansament de buscar sense obtenir els resultats esperats.

Ens enamorem d’una foto-grafia?

La imatge s’ha convertit en una eina de seducció a l’abast de tothom. I sí, podríem dir que és el primer efecte que fem a les aplicacions i, per tant, el que ens fa decidir saber més d’una persona. Ara, el procés d’enamorament per internet pot durar setmanes o mesos abans de conèixer la persona cara a cara, per la qual cosa és important gestionar-ho a través de les paraules per no córrer el risc d’enamorar-nos només d’una imatge.

Existeix un perfil de persones que busquen l’amor mitjançant internet?

Existeix molta diversitat a la xarxa, tanta com a la vida real. Aquestes aplicacions han substituït els anuncis per paraules o les agències matrimonials, malgrat que ara en la intermediació és el disseny allò que ens atreu.

Internet substituirà la vida real també en l’amor?

Internet és part de la vida real, forma part de la nostra vida quotidiana, per la qual cosa no la substituirà, viurem amb això. En el futur, diversificarem les nostres opcions amoroses ampliant-les a les màquines.

tracking