SEGRE

SUCCESSOS EMERGÈNCIES

Explosió en un laboratori que guarda ebola i verola

A Sibèria, però les autoritats no veuen perill per a la població || Va albergar un centre d’investigació d’armes biològiques

Imatge d’arxiu d’un científic en un laboratori.

Imatge d’arxiu d’un científic en un laboratori.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un laboratori de substàncies perilloses situat als entorns de la localitat russa de Koltsovo, a Sibèria, va registrar ahir una explosió de gas que va provocar un incendi a les instal·lacions i va resultar amb un treballador ferit. Aquest incident va fer saltar immediatament les alarmes, perquè en aquest centre s’emmagatzemen mostres del virus de l’ebola i de la verola. De fet, és un dels únics dos laboratoris del món en els quals se sap que hi ha virus vius de la verola. L’altre és a la ciutat nord-americana d’Atlanta.

Les autoritats russes, així com el mateix centre d’investigació, van assegurar que no existeix cap perill per a les persones perquè, en aquest moment, no s’estaven efectuant activitats que impliquessin risc biològic. “No es desenvolupava cap treball amb materials biològics a l’edifici”, va explicar el laboratori en un comunicat.

Segons les primeres informacions, l’explosió es va desencadenar a la cinquena planta del complex, quan va esclatar un cilindre de gas en una sala d’inspecció sanitària que es trobava en obres. El foc es va propagar pel sistema de ventilació i va acabar per afectar una àrea de 30 metres quadrats. L’empleat ferit, un obrer de 33 anys que treballava a la reforma, va patir cremades al 45% del cos.

tracking