SEGRE

Un cuiner lleidatà, premi Plato de Oro 2019

Mateu Blanch rebrà el guardó el pròxim 7 d'octubre en el decurs d'una gala a Madrid

Mateu Blanch

Un cuiner lleidatà, premi Plato de Oro 2019

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cuiner lleidatà Mateu Blanch ha estat reconegut amb el premi Plato de Oro 2019, guardó que atorga cada any Radio Turismo per reconèixer la trajectòria i l’esforç per dignificar la gastronomia per part de professionals, xefs i restaurants de l’Estat. El lliurament del guardó tindrà lloc el proper 7 d’octubre en el decurs d’un sopar de gala que es desenvoluparà en el Restaurante La Estación de los Porches de Madrid. Blanch, copropietari del restaurant-peixateria Caravista de Lleida des del 2018, ha estat l’únic cuiner català nominat en aquesta edició del guardó.

Amb 34 anys de vida —va ser creat el 1985—, el Premio Plato de Oro és un guardó destinat a posar en valor i reconèixer la tasca dels professionals i dels establiments més rellevants del país. El reconeixement ha recaigut, per exemple, en xefs com Adrià, Arola o Arzak.

Una llarga trajectòria en el món de la restauració

Fundador i president de l’Associació Lleidatana de Cuiners, Blanch és xef internacional Food Ink, innovadora tècnica d'elaboració de menjar 3D. Sota aquest concepte ha dut a terme demostracions a Holanda, Anglaterra, Bèlgica, Alemanya i Espanya. Malgrat la seva joventut, Mateu té a les seves espatlles un llarg bagatge en el món dels fogons. Ha exercit de xef al nou Parador de Turisme de Lleida i al prestigiós restaurant La Boscana (amb una estrella Michelin), i ha estat xef assessor de l'Hotel Click Clack a Bogotà (Colòmbia).

També ha estat xef executiu a Caparrós Celebracions i xef project manager a Àngel Bosch Gastronomia, fent tasques d'assessor en el departament de R+D+I cuina central i de formador de tots els equips de cuina d'Ikea Food Ibèrica a Espanya, i ha treballat com a xef corporatiu a Distform, assessorant els departaments d'R+D+I i màrqueting.

Ha exercit d’speaker a showcookings en congressos i fires i de xef docent en diverses escoles d'hostaleria; i ha treballat en qualitat de xef internacional en GastroAsesoramiento, xef i mestre culinari a la Fundació Renal Jaume Arnó, xef al restaurant Cassia, segon cap de cuina al restaurant Carballeira (una estrella Michelin) i xef al restaurant Malena (una estrella Michelin).

Cal recordar que Blanch ha guanyat diversos guardons al llarg de la seva carrera. El 2012 va rebre el Premi a la Innovació Distform al Congrés Gastronòmic de Madrid Fusión; el 2008 va ser reconegut amb el Premi de Catalunya en la 20a edició del Concurs de Cuina Àngel Moncusí als cuiners guanyadors dels últims 20 anys, i el 1999 va guanyar la 12a edició del Concurs de joves cuiners Àngel Moncusí. És per tant l’únic cuiner que ha guanyat dues vegades aquest darrer premi.

També ha estat finalista en el Concurs Internacional "El Millor de la Gastronomia" celebrat a Sant Sebastià (2003). És coautor del Llibre Festival "Art & Gastronomia".

tracking