SEGRE

El Col·legi de Metges denuncia davant la Fiscalia el congrés a Balaguer sobre la lliure elecció de teràpies

Josep Pàmies.

Josep Pàmies.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Col·legi Oficial de Metges de Lleida (COMLL) ha denunciat aquest dijous davant de Fiscalia provincial els organitzadors del 'Congrés Salut censurada. Lliure elecció de teràpies', que està previst a Balaguer. El COMLL ha traslladat al Ministeri Fiscal un estudi sobre els ponents de la trobada elaborat per l’Organització Mèdica Col·legial (OMC), que aglutina tots els col·legis de metges de l’Estat.

En l’escrit presentat, el Col·legi de Metges de Lleida assegura que ha pogut comprovar que “algunes de les conferències fan referència constant a aspectes mèdics”. El COMLL informa la Fiscalia que, d’acord amb els seus estatuts, són funcions i finalitats del Col·legi “la promoció del dret a la protecció de la salut, la participació en la defensa i tutela dels interessos general de la col·lectivitat, destinatària de l’actuació professional dels metges, i la contribució a l’assessorament”.

El Col·legi de Metges aporta el programa del congrés per si la Fiscalia “considera adient realitzar actuacions per evitar pràctiques contràries a la salut, que poden portar a engany els usuaris generant falses expectatives sobre la base d’una publicitat enganyosa i poden provocar greus danys per la pèrdua d’oportunitat a tots aquells que abandonin o no realitzin un tractament basat en l’evidència científica”, segons ha anunciat amb un comunicat.

tracking