SEGRE

GUIA

Les pubilles sí que van a la fira

Una quinzena de joves es van concentrar ahir per rebutjar que s’elimini aquesta figura a Lleida ciutat || La Paeria obre el diàleg amb les entitats

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pubilles de Lleida van decidir ahir fer acte de presència a la Fira de Sant Miquel per mostrar la indignació per la proposta de la Paeria d’eliminar aquesta figura de les festes de la capital del Segrià. Una protesta espontània i pacífica que van convocar avalades per una quinzena de pubilles i hereus de diversos municipis de Ponent, com Almacelles, les Borges Blanques o Aitona. Al costat de representants veïnals, van defensar que el pubillatge forma part de la tradició i la cultura catalanes i que és “una oportunitat” perquè els joves participin en diferents actes de la societat i donin a conèixer les singularitats de cada localitat. En declaracions a SEGRE, es van mostrar partidaris de modernitzar la figura de les pubilles a Lleida ciutat, ja que, una vegada més, van admetre que s’havia quedat “antiquada” i no es correspon amb el paper que tenen en altres punts de la província i de Catalunya, molt més actiu i igualitari, amb la presència també dels hereus. La impulsora d’aquest moviment, Julia Drago, pubilla de la partida de Rufea d’aquest any a les Festes de Maig, va reiterar la indignació amb la Paeria per no haver-los comunicat que no estaven convocades als actes de les Festes de la Tardor ni de la fira. “Ens hem hagut de preocupar nosaltres per saber si hi havíem d’anar, però ens hauria agradat rebre alguna carta per part de la corporació municipal”, va assenyalar.

Per això, van voler fer acte de presència a la fira per constatar que volen seguir defensant la figura de la pubilla amb la vista posada en la modernització. Per a això, tenen previst reunir-se amb la regidora d’Educació, Drets i Feminisme, Sandra Castro, el dia 14 d’octubre. Per la seua part, el president de la FAV, Toni Baró, va mantenir la porta oberta a dialogar amb l’ajuntament per trobar una solució i va assenyalar que la Paeria l’ha informat que encara no hi ha res decidit sobre les pubilles.

La regidora de Feminisme es reunirà amb les pubilles el 14 d’octubre per debatre la seua proposta

En aquest sentit, el tinent d’alcalde Toni Postius va afirmar que s’obrirà un diàleg amb les entitats per buscar una figura de consens.

Una quinzena de pubilles i hereus van visitar ahir la Fira de Sant Miquel de Lleida amb representants veïnals.

Una quinzena de pubilles i hereus van visitar ahir la Fira de Sant Miquel de Lleida amb representants veïnals.AMADO FORROLLA

tracking