SEGRE

SANITAT CONGRÉS

Tractament experimental contra el càncer d'ovari

Un estudi demostra que ha reduït en un 40% el risc de recaiguda || Aconsegueixen més supervivència al tumor de pulmó

Vista general del congrés d’oncologia, que reuneix més de 29.000 professionals de tot el món.

Vista general del congrés d’oncologia, que reuneix més de 29.000 professionals de tot el món.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi internacional liderat pel Grup Espanyol d’Investigació en Càncer d’Ovari ha demostrat que administrar niraparib després de la quimioteràpia convencional en pacients acabades de diagnosticar de càncer d’ovari avançat en millora la supervivència i redueix gairebé un 40% el risc de recaiguda o mort per aquesta malaltia. La investigació es va presentar ahir al Congrés Anual de la Societat Europea de Medicina Oncològica (ESMO) que se celebra a Barcelona. El càncer d’ovari es diagnostica cada any a unes 205.000 dones al món i és la cinquena causa de mort per càncer en la dona a Europa. Generalment es diagnostica entre els 45 i 75 anys, encara que hi ha un nombre significatiu de pacients des dels 30 anys, i és el tumor ginecològic que més defuncions provoca a causa que la majoria de les pacients es diagnostiquen en una fase avançada de la malaltia ja que no hi ha tècniques de diagnòstic precoç.

Per la seua banda, dos assajos presentats en aquest congrés han mostrat més supervivència de pacients amb un tipus de càncer de pulmó (el no microcític, CPNM) en estat avançat a l’utilitzar noves alternatives terapèutiques a la quimioteràpia –fàrmacs inhibidors i d’immunoteràpia– en el tractament. Constaten més supervivència i una millor qualitat de vida.

La biòpsia líquida, clau en el càncer colorectal És probable que la biòpsia líquida exerceixi un paper cada vegada més important en la identificació de pacients amb càncer colorectal (CCR) amb probabilitat de recaiguda després de la cirurgia, i té el potencial d’optimitzar el tractament per a pacients individuals, segons una nova investigació presentada ahir al congrés internacional d’oncologia que se celebra a Barcelona fins aquest dimarts.

tracking