SEGRE

Aquests són els noms més posats a Lleida

Completen el rànquing Àlex, Biel i Eric entre els nens lleidatans nascuts l’any passat, i Martina, Sara i Abril entre les nenes, segons indiquen les dades d’Idescat

Una mare amb el seu bebè nounat.

Una mare amb el seu bebè nounat.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nil per als nens i Ona per a les nenes. Aquests van ser l’any passat els noms preferits dels lleidatans per als seus nadons, segons assenyalen les dades que va publicar ahir l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Completen el rànquing Marc, Àlex, Biel i Eric d’una banda, i Martina, Sara, Abril i Aina per l’altra.

No tenen res a veure amb els noms més freqüents entre els lleidatans nascuts abans dels anys trenta, amb José, Ramon, Josep, Antonio i Francisco al capdavant per als homes i Maria, Teresa, Rosa, Josefa i Carmen per a les dones. En el conjunt de Catalunya, Marc i Júlia van ser els noms més freqüents entre els nounats del 2018. També figuren entre els preferits Pol, Àlex, Jan, Nil i Leo, així com Martina, Emma, María, Lucía i Paula.

Els llistats de l’Idescat posen de manifest el canvi que s’ha produït durant les últimes dècades en els noms utilitzats per inscriure els nens, fruit de les reformes del Registre Civil, que han atorgat més llibertat als pares a l’hora d’escollir els nom dels seus fills. Així doncs, noms de jugadors de futbol, com Neymar, Cristiano, Lionel o Thiago, han augmentat entre els nens del conjunt de l’Estat, com també els noms dels personatges de la popular saga de George R.R. Martin, Arya, Daenerys, Sansa, Cersei, en el cas de les nenes.

També els noms d’artistes, com Shakira o Chenoa. En el cas del primer, hi ha 618 nenes amb aquest nom, amb una mitjana de catorze anys, i en el cas del segon hi ha un total de 268 menors.

Quant als cognoms més freqüents a Lleida, continuen liderant el rànquing García, Martínez, López, Sánchez, Pérez, Rodríguez, Fernández, González i Solé, que també lideren les llistes de Catalunya i del conjunt de l’Estat.

tracking