SEGRE

TELEVISIONS TECNOLOGIA 5G

Resintonització de la TDT abans del 30 de juny de l'any que ve

A Lleida, afectarà els canals TV3, 8TV, TVE, LleidaTV i Pirineus TV

Un instal·lador durant el Primer Dividend Digital, el 2014.

Un instal·lador durant el Primer Dividend Digital, el 2014.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els televisors d’Espanya hauran de ser resintonitzats abans del 30 de juny de l’any que ve per poder captar el senyal d’alguns canals. El motiu d’aquest canvi, que a la província de Lleida afectarà TV3, 8TV, TVE i les cadenes locals LleidaTV, El Punt Avui TV i Pirineus TV, és que es canviarà la freqüència d’algunes emissions de la Televisió Digital Terrestre (TDT) per cedir aquest espai al desplegament de les noves tecnologies 5G.

Per poder continuar accedint a l’oferta completa de la TDT, els ciutadans que disposin d’un amplificador de banda ampla només hauran de resintonitzar el televisor amb l’ajuda del comandament a distància. En el cas dels edificis grans amb sistemes de centraletes programables o amplificadors monocanal, les comunitats de veïns hauran de contactar en els propers mesos amb els instal·ladors de telecomunicacions registrats a la base de dades de la Secretaria d’Estat per a l’Avenç Digital per adaptar els seus sistemes de recepció de senyal. Per minimitzar l’impacte econòmic d’aquest procés, que no afectarà els habitatges unifamiliars i els edificis comunitaris de menor mida, el Govern central ha posat en marxa un pla d’ajuts per valor de 145 milions d’euros. Tanmateix, aquestes subvencions, que poden reclamar les comunitats de veïns des del 26 de setembre, no inclouen la resintonització de les televisions locals, que podrien perdre espectadors davant de les dificultats per veure aquests canals. Per trobar solucions a aquest problema, les operadores catalanes han participat en reunions amb el ministeri d’Indústria amb l’objectiu d’arribar a un acord que faciliti aquest canvi de freqüència a les llars.

Val a destacar que, abans del mes de juny de l’any 2021, tots els operadors de televisió hauran d’emetre en qualitat HD, la qual cosa també provocarà dificultats entre els ciutadans que no disposin d’aparells compatibles amb aquesta qualitat d’imatge. A la pàgina web www.televisiondigital.es es pot consultar tota la informació sobre el procés i les actuacions que cal fer.

tracking