SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Els carrers de Lleida, a tot ritme

Arranca la 14a edició del festival Musiquem Lleida!, que oferirà fins demà més d’una vintena de concerts || Amb una desena d’artistes i grups de música clàssica, pop, folk o cant coral

La plaça Paeria va congregar ahir un nombrós públic al concert del conjunt O Val das Mouras.

La plaça Paeria va congregar ahir un nombrós públic al concert del conjunt O Val das Mouras.ITMAR FABREGAT

Creat:

Actualitzat:

Una setmana després de les Festes de la Tardor, l’animació –en aquest cas només musical– torna aquest cap de setmana a la capital del Segrià a la 14 edició del festival Musiquem Lleida! El certamen va arrencar ahir amb una jornada d’aperitiu de tres concerts a càrrec de dos formacions.

Avui dissabte està previst el gruix d’una programació amb més d’una vintena de recitals en total a diferents espais públics i equipaments culturals de la ciutat. A les deu formacions musicals participants se sumarà com és habitual cada any la Coral Shalom, impulsora i organitzadora del festival, amb un recital de clausura demà diumenge a l’Auditori Enric Granados, en què oferirà una estrena europea: l’oratori per a coral, solista i orquestra Isaiah, d’Stephen Anderson. La peça, estrenada el 2013 a la North Carolina University, podrà escoltar-se per primera vegada a Europa com a colofó del festival lleidatà i amb el mateix compositor de convidat d’excepció. A més, Anderson impartirà avui a l’Auditori una classe magistral sobre aquesta composició (10.30 hores).

El Musiquem Lleida! es va estrenar a la plaça Paeria amb una singular formació pop-folk de l’Hospitalet de Llobregat, O Val das Mouras, que va començar l’any 2014 a posar música a poemes de Rosalía de Castro i cantant en gallec.

Actualment, aquest conjunt està preparant el tercer treball discogràfic, en el qual obre les portes a poetes que consideren significatives a la societat actual com Joana Raspall i la lleidatana Maria-Mercè Marçal. A última hora de la tarda, la música d’O Val das Mouras va poder escoltar-se també a la plaça Ricard Viñes. Per una altra banda, el pati de l’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir l’actuació del conjunt Atria, un ensemble barceloní especialitzat en música antiga.

Altrament, el programa paral·lel Més Musiquem inclourà avui dissabte (13.00 hores) un recital de la coral infantil de la Coral Shalom al vestíbul del supermercat Sunka, a l’avinguda Bisbe Ruano, en un maridatge entre música i cuina.

La plaça Paeria va congregar ahir un nombrós públic al concert del conjunt O Val das Mouras.

La plaça Paeria va congregar ahir un nombrós públic al concert del conjunt O Val das Mouras.ITMAR FABREGAT

tracking