SEGRE

ARQUEOLOGIA PROMOCIÓ

Portes oberts en quatre jaciments de Tornabous, Verdú, Arbeca i Agramunt

Portes oberts en quatre jaciments de Tornabous, Verdú, Arbeca i Agramunt || També amb activitats al Molí de l’Espígol, els Estinclells, els Vilars i Alimara

Foto de família dels veïns que van visitar el Molí de l’Espígol de Tornabous.

Foto de família dels veïns que van visitar el Molí de l’Espígol de Tornabous.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La dinovena edició del Cap de Setmana Ibèric, una iniciativa del Museu d’Arqueogia i el departament de Cultura que se celebra a tot Catalunya, va començar ahir en quatre jaciments arqueològics de l’època ibèrica de les comarques de Lleida. A Tornabous, coincidint amb la festa major, l’ajuntament va organitzar una caminada fins a l’enclavament ibèric del Molí de l’Espígol, en la qual van participar mig centenar de veïns, que van ser rebuts amb una xocolatada. El jaciment va acollir activitats durant tot el dia, entre visites guiades, tast de cervesa Iberika i un joc de pistes. La promoció del jaciment seguirà avui amb portes obertes de les 10.00 a les 14.30 hores, amb visita guiada (10.30), activitat familiar (11.00 hores) i degustació de cervesa (13.30 hores).

El jaciment ibèric dels Estinclells de Verdú també va oferir ahir visites guiades i un tast de vins. Els nombrosos visitants van poder conèixer el projecte de reconstrucció d’una casa ibèrica amb les tècniques de l’època i descobrir la ceràmica que es va coure fa unes setmanes en un forn ibèric, reconstruït fa uns anys.

La programació del Cap de Setmana Ibèric també tenia previstes visites a la necròpolis ibèrica d’Almenara, a Agramunt, que es repetiran avui a les 12.00 hores; i portes obertes amb visites i tallers a la fortalesa dels Vilars de Arbeca, que tornaran a fer-se avui de 10.00 a 12.00, amb aperitiu i degustació de vins (13.00).

Foto de família dels veïns que van visitar el Molí de l’Espígol de Tornabous.

Foto de família dels veïns que van visitar el Molí de l’Espígol de Tornabous.XAVIER SANTESMASSES

tracking