SEGRE

URBANISME EQUIPAMENTS

Paeria, Fira i Fecoll s'insten a definir millores per als Camps Elisis

Amb una comissió, i Urbanisme vol abordar la reforma del recinte, del paviment a les instal·lacions || L’Aplequet de Tardor reuneix 76 penyes amb 3.500 persones

Els 3.500 penyistes de l’Aplequet van menjar ahir una tona de caragols.

Els 3.500 penyistes de l’Aplequet van menjar ahir una tona de caragols.EUNICE GARCÍA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La regidoria d’Urbanisme de la Paeria crearà una comissió de treball amb la Fira, la Federació de Colles del Aplec del Cargol (Fecoll) i altres agents implicats per abordar una reforma del recinte dels Camps Elisis, que presenta múltiples deficiències. Així ho va explicar ahir el president de la Fecoll, Ferran Perdrix, en la celebració de la 38a edició de l’Aplequet de Tardor. “Nosaltres enviem un informe a Urbanisme sobre el mal estat del recinte, amb el paviment deteriorat o desnivellat, embornals obturats o desaigües insuficients, i explicant que la instal·lació elèctrica i d’aigua no arriba a tots els racons”, va indicar Perdrix. Va afegir que en algunes zones “les penyes han de costejar aquests subministraments i suposa una despesa important”.

Va afirmar que “la intenció és que la comissió estudiï l’informe i es vagin portant a terme millores de cara als pròxims anys, ja que no es pot fer una inversió global de cop”. A més, el document planteja espais per acollir més penyes, ja que ara mateix n’hi ha dos que es troben en llista d’espera. “Si no hi ha cap baixa de les 107 que vam ser al maig o s’amplia el recinte, la llista d’espera anirà creixent”, va afirmar Perdrix.

Respecte a la celebració de la nova edició de l’Aplequet, va destacar que “la festa manté un creixement continu i aquest any ja som sis penyes més, amb un total de 76, formades per 3.500 persones que hem menjat una tona de caragols, a més d’arrossos i altres plats que a l’Aplec amb tanta gent no es poden cuinar”.

Al llarg de la jornada, es van portar a terme diferents activitats, des de competicions de bitlles o parxís, fins a jocs infantils, sense oblidar la tradicional cursa de sacs i el ball de tarda, on es van entregar els premis als guanyadors dels concursos. La novetat d’aquest any ha estat la celebració d’un taller de caragols que va impartir l’Associació Espanyola de lluita contra el Càncer. Finalment, Perdrix va assenyalar que “volem que l’Aplec sigui reconegut com a festa d’interès turístic internacional i seria el primer certamen gastronòmic de Catalunya a aconseguir-ho”. Va afegir que “el nostre esperit és aprofitar l’impuls de la festa per dedicar-lo a la ciutat”.

tracking