SEGRE

Trànsit vol prohibir a patinets i bicis circular i estacionar en voreres

Trànsit vol prohibir a patinets i bicis circular i estacionar en voreres

Trànsit vol prohibir a patinets i bicis circular i estacionar en voreresEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els patinets i les bicicletes tindran prohibit no només la circulació sinó també l’estacionament a les voreres segons la normativa que té preparada la Direcció General de Trànsit. Així ho ha informat el director general de Trànsit, Pere Navarro, en la presentació de la campanya "Per aquí no puc, per aquí no passo" impulsada per l’Associació de Persones amb Lesió Medul·lar i altres Discapacitats Físiques (ASPAYM). "Les voreres són per als vianants, per als que van en cadires de rodes i per als pares que porten cadiretes i l’objectiu al final és que no circularan per elles" vehicles com els patinets, ha destacat Pere Navarro. I ha recalcat: "La normativa que tenim nosaltres preparada ja la prohibeix, però tampoc no estacionaran a les voreres", ha afegit.

En aquest sentit ha explicat que s’hauran de suprimir places d’aparcament per a automòbils perquè es col·loquin els patinets, les bicicletes i les motocicletes.

El responsable de Trànsit ha valorat la bandera que ha enarborat ASPAYM amb aquesta campanya i ha recordat que a més "hi ha nou milions de majors de 65 anys que caminen molt per prescripció mèdica o per raons de salut i que també volen que les voreres siguin lliures d’obstacles".

Pere Navarro ha advertit a més que després del boom de la bicicleta "ve el dels desplaçaments a peu o en cadira de rodes per les voreres, que és un gran motor de transformació de les ciutats." "És veritat que surten obstacles per tot arreu i de vegades no som conscients que per a la llum hi ha un pal que està a la vorera i altres per al semàfor, el senyal de circulació o la paperera, a més de les terrasses i la publicitat," ha comentat. Segons el seu parer "el repte és fer un pal que aguanti la il·luminació, que a meitat porti el semàfor, que a sobre sigui el senyal de circulació i que també sostingui la paperera, que és un exemple que només és qüestió de posar imaginació per anar resolent tots aquests obstacles que no es veuen des d’un despatx però sí des d’una cadira de rodes".

La campanya ha estat presentada per Pere Navarro, el president de la Federació Nacional d’ASPAYM, Ángel de Propios; el gerent del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, Luis Alonso Calzada i la consellera tècnica del Reial Patronat sobre Discapacitat, María Teresa Fernández Campillo.

Té com a objectius fer una crida a la societat sobre la importància d’adoptar en els espais públics comportaments segurs i responsables amb els altres per a la convivència i destacar el paper de tots els agents implicats en la mobilitat per prevenir accidents de trànsit. Pretén visibilitzar accions incorrectes en la via pública com les provocades per vehicles de mobilitat personal com els patinets, els camions de repartiment o els cubells d’escombraries.

tracking