SEGRE

TRIBUNALS POLÈMICA

L'Uruguai confia que s'entregui la nena al pare

Diàleg amb Espanya però sense voler interferir en la Justícia || La mare està des de divendres al consolat a Barcelona

Concentració al consolat de l’Uruguai dilluns.

Concentració al consolat de l’Uruguai dilluns.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de l’Uruguai confia que la mare que està tancada al consolat d’aquest país a Barcelona faci efectiva la sentència del jutjat de Vielha que ha donat la custòdia de la filla al pare, resident a la capital de la Val d’Aran. Així ho va assenyalar el ministre d’Exteriors de l’Uruguai, Rodolfo Nin Novoa, que va insistir que considera que la jutge es va “equivocar” a establir com a punt de trobada el consolat, perquè no té competències en aquests assumptes, però que el Govern uruguaià no qüestiona la sentència sobre la custòdia. Així mateix, va considerar que la nena “no podria mantenir-se” més enllà d’avui dimecres a la seu diplomàtica, motiu pel qual va reiterar que té “plena confiança” que la mare entregui la nena al pare. Des del ministeri d’Exteriors espanyol, només van assenyalar a aquest diari que no tenen competències per debatre sobre la sentència, però que manté “una relació cordial de col·laboració i d’intercanvi d’informació amb les autoritats uruguaianes”.

Totes les parts confien que avui es pugui resoldre el conflicte i s’executi la sentència, per la qual cosa quedarà per veure quina decisió adopta el cònsol, que va ser el que va paralitzar el procés divendres passat. La jutge va establir el consolat com a punt d’entrega al ser el cònsol una persona de confiança per a la mare i la nena, encara que després va canviar el lloc i la data per avui. Hores més tard, a instàncies de la Fiscalia, va ordenar als Mossos d’Esquadra personar-se a les dependències diplomàtiques per vigilar els passos de la mare i esperar que aquesta o una altra persona entregui la nena per poder portar-la amb el pare. Fins que la dona no abandoni el consolat, els agents no poden actuar.

Algunes entitats han convocat per avui una nova concentració davant del consolat a Barcelona

El cas té l’origen el 2016, quan la mare va denunciar el pare de la seua filla per abusar de la menor i se la va emportar a l’Uruguai, el seu país d’origen. El cas va ser arxivat de forma provisional per l’Audiència de Lleida i la jutge de Vielha va concedir la custòdia al pare, que va denunciar la seua exparella per sostracció de menors.

tracking