SEGRE

ALTRUISME INCLUSIÓ

Una família d'Agramunt cedeix la casa centenària Cal Carreter al Grup Alba

La família Ros cedeix la casa centenària Cal Carreter al Grup Alba perquè pugui utilitzar-la de taller, habitatge i local d’activitats || L’associació atén 44 persones a la localitat de l’Urgell

Mercè Ros.

Mercè Ros.GRUP ALBA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La casa centenària de Cal Carreter d’Agramunt, antiga fusteria del poble, es convertirà en un nou espai d’activitats i de serveis del Grup Alba de Tàrrega gràcies a la cessió de la família Ros. L’entitat feia temps que volia atansar els seus serveis a les persones que viuen als pobles de les comarques de l’Urgell i la Segarra i alhora resoldre el problema d’espai que en els últims anys s’ha anat accentuant. Per exemple, hi ha una previsió que en els propers cinc anys fins a quaranta-cinc alumnes finalitzin l’etapa a l’Escola Alba i necessitin una plaça en els serveis ocupacionals. D’aquesta manera, Cal Carreter acollirà l’activitat de fusteria que fins ara es feia a la localitat de Tàrrega, cosa que representarà un estalvi de lloguer i d’altra banda permetrà obrir vies de col·laboració amb l’ajuntament d’Agramunt. D’altra banda, també serà seu d’activitats terapèutiques i, especialment, vinculades a la comunitat i s’adaptarà com un espai d’habitatge per fomentar la vida autònoma.

“La voluntat de la família ha estat sempre donar una segona vida a l’edifici en clau comunitària; vam iniciar el procés d’investigació d’un projecte social i educatiu que tingués impacte directe en els veïns. Ens encanta que part de la casa doni sentit al que va ser fa molt temps, en èpoques dels besavis, una fusteria com va ser Cal Carreter, nom de la casa i del projecte”, va explicar Thaïs Sánchez Ros, representant de la família Ros. Paral·lelament, l’entitat firmarà un conveni amb l’ajuntament d’Agramunt perquè col·labori en la sostenibilitat del projecte, fomenti la màxima inclusió i l’ús d’espais municipals. “Agraïm moltíssim a la família Ros que ens hagi brindat aquesta oportunitat i el suport de l’ajuntament. Fa temps que Alba aposta per un nou model descentralitzat per millorar la qualitat de vida dels usuaris”, va explicar Maite Trepat, directora del Grup Alba. A Agramunt hi ha actualment 44 persones ateses en diferents serveis per l’entitat (CDIAP, escola i centre Ocupacional, entre d’altres).

L’inici de l’activitat no es produirà fins al gener perquè s’ha d’adaptar l’immoble

En un altre ordre de coses, l’inici de l’activitat a l’immoble no es produirà fins al mes de gener del 2020 ja que fan falta algunes adaptacions i millores. Tanmateix, es preveu començar un procés d’adaptació amb un primer grup de persones amb l’objectiu que puguin fer ús de serveis locals. A més, diumenge, coincidint amb la Fira del Torró, la Fecoll farà una cargolada solidària per recaptar fons per al projecte.

La propietària va llegar 100.000 € a l’ajuntament, que va fer un parc Aquesta no és la primera donació benèfica que fa la família Ros. El 2015, l’ajuntament va rebre una donació de 100.000 euros llegats per Mercè Ros Serra, que va morir l’octubre del 2014 als 89 anys. Ros va posar com a única condició que els diners fossin destinats a millores urbanes per a la població. Finalment, el setembre del 2015 es va inaugurar el parc Mercè Ros al costat del riu Sió i compta amb jocs infantils, una tirolina, una pista de skate i una altra de poliesportiva.

Mercè Ros.

Mercè Ros.GRUP ALBA

tracking