SEGRE

INICIATIVES SALUT

L'associació d'alcohòlics a Lleida celebra el 25è aniversari amb una caminada

La presentació de la caminada, ahir a Lleida.

La presentació de la caminada, ahir a Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació d’Alcohòlics Rehabilitats de Lleida (ARLLE) compleix un quart de segle sensibilitzant la població sobre els riscos del consum d’alcohol i oferint acompanyament psicològic a una mitjana anual dunes vint persones amb problemes d’alcoholisme i a les seues famílies.

I per celebrar-ho, l’entitat ha organitzat un programa d’activitats que començarà aquest diumenge amb una caminada solidària. El recorregut de cinc quilòmetres començarà a les 09.30 hores a la seu de l’ARLLE, a la plaça Sant Llorenç i finalitzarà al parc de la Mitjana, on hi haurà un esmorzar popular. “L’addicció a l’alcohol és un problema social que se subestima”, va explicar president de l’associació, Francesc Ripoll, mentre va alertar que l’edat en la qual els espanyols inicien el consum d’aquesta droga s’ha reduït fins als tretze anys i mig, “la qual cosa també significa que els problemes amb l’alcohol arriben abans”.

En aquesta línia, les treballadores socials d’ARLLE, Eva Mazas i Roser Orobitg, van explicar que “tendim a banalitzar el consum nociu d’aquestes begudes, però el que volem és una normativa que reguli el consum i sensibilitzi la població sobre els riscos que comporta, sense estereotips ni estigmes.”

tracking