SEGRE

SALUT

Si camina més a poc a poc pot envellir més ràpid

Segons un estudi presentat aquest divendres per la nord-americana Universitat de Duke

Si camina més a poc a poc pot envellir més ràpid

Si camina més a poc a poc pot envellir més ràpidEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les persones que, als 45 anys, caminen més a poc a poc poden tenir el seu cervell més envellit i a més lluir més vells, segons un estudi presentat aquest divendres per la nord-americana Universitat de Duke.

La investigació del centre educatiu va mesurar 19 factors en persones d’aquesta edat i va concloure que el caminar més ràpid està relacionat amb millors resultats de les funcions cerebrals.

"El que és realment sorprenent és que això es dóna en persones de 45 anys d’edat, no en pacients geriàtrics a qui usualment se’ls avalua amb aquestes mesures", va anotar Line Rasmussen, investigadora de postdoctorat en el Departament de Psicologia i Neurociència de Duke.

Rasmussen i altres científics van analitzar la informació de prop d’1.000 persones des de l’edat preescolar fins que recentment van complir 45 anys, indica el report que es va publicar a la data en Jama Network Open.

"Els doctors saben que les persones que caminen més a poc a poc en els seus setantes o vuitantes tendeixen a morir més aviat que els qui caminen més ràpid a aquestes edats", va anotar Terrie Moffitt, professora de psicologia de Duke i de desenvolupament social a King’s College London.

El notable de l’estudi és que "va trobar que caminar a poc a poc és un senyal de problemes encara dècades abans de la vellesa", va agregar Moffitt, autora sènior de la investigació.

Així, en la més recent avaluació dels participants -entre abril de 2017 i abril de 2019- les proves de tomografia cerebral computeritzada (MRI) van mostrar que els qui caminen més lentament tendeixen a tenir un volum cerebral menor.

Aquest menor volum significa una escorça cerebral més prima, menys superfície de cervell i una incidència més gran de petites lesions associades amb malalties dels vasos cerebrals en la "matèria blanca", el teixit que afecta activament la forma com aprèn i funciona el cervell.

"En resum, els seus cervells semblen una mica més vells", va anotar l’informe.

Addicionalment, els caminants més lents lluien més envellits per a un panell de vuit avaluadors que van analitzar l’"edat facial" en fotografies de cada participant.

Encara que algunes de les diferències en salut i habilitats de coneixement poden estar lligades a decisions d’estil de vida, l’estudi també suggereix que hi ha signes "en edats primerenques que poden identificar aquells que caminaran més lent" en la seua etapa adulta.

tracking