SEGRE

INVESTIGACIÓ SALUT

L'IRB Lleida estudia la relació entre la pèrdua de pes i el greix a les artèries

Científics de l’IRBLleida que estudien l’obesitat.

Científics de l’IRBLleida que estudien l’obesitat.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRBLleida) analitza la relació entre la pèrdua de pes i les fases inicials de l’aterosclerosi, l’acumulació de greix a les artèries. La investigació tindrà com a mostra una trentena de persones amb obesitat moderada, és a dir, que tinguin un índex de massa corporal entre 35 i 40. Durant l’estudi, hauran de seguir una dieta baixa en calories o una dieta comercialitzada com Mètode PnK o Pronokal, que es basa en un consum reduït d’hidrats.

L’objectiu és establir la relació entre la reducció de càrrega de greix a les artèries i la pèrdua de pes. “L’obesitat és una de les malalties més prevalents, més infravalorades, menys diagnosticades i menys tractades de la nostra història”, va explicar el cap del servei d’Endocrinologia de l’hospital Arnau de Vilanova i responsable de la investigació, Albert Lecube. “Davant d’aquesta situació, diversos grups d’investigació han decidit declarar la guerra a l’obesitat, entre els quals hi ha el grup ODIM, que realitza diversos assajos clínics que avaluen l’impacte de la pèrdua de pes sobre diferents aspectes de la salut”, va apuntar.

Segons l’Enquesta de Salut de Catalunya de l’any 2016, un de cada dos adults té excés de pes. En les dones, la prevalença del sobrepès augmenta amb l’edat, mentre que en els homes és més elevada en el grup de 45 a 64 anys.

tracking