SEGRE

GASTRONOMIA FESTES

Degustació de gelats i mousse de mostillo a la desena fira de Llimiana

Amb esmorzar popular i música en directe

La Fira del Mostillo de Llimiana, que aquest any ha celebrat el desè aniversari.

La Fira del Mostillo de Llimiana, que aquest any ha celebrat el desè aniversari.J. MARTÍ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Centenars de persones van visitar ahir al matí la Fira del Mostillo de Llimiana, que aquest any celebra el desè aniversari. A més de les parades de productes artesanals, van poder disfrutar de degustacions de postres −gelat o mousse, entre d’altres– elaborats amb mostillo, un dolç fet amb most i fruita seca. El programa d’activitats va començar amb un esmorzar popular a la plaça del Fossar Vell i va incloure la setena edició de la trobada de forjadors, una exhibició de country a càrrec de Country Pallars i visites guiades a l’església romànica, a la casa museu Bonifaci i a un celler medieval. Per als més petits, l’ajuntament va organitzar un taller en el qual van aprendre a elaborar figures de fang que va entretenir desenes de nens i nenes. El fil musical el va posar la formació Ribatònics, que va posar a ballar els assistents durant el concert de música tradicional. El vicepresident de la diputació de Lleida, Jordi Latorre, va presidir la inauguració de la fira i, durant el discurs, va definir Llimiana com un municipi emprenedor i compromès, ja que “es tracta d’una trobada que dinamitza el territori i la seua economia a través del turisme”.

Així, Latorre va destacar que des de la Diputació volen continuar “apostant pel turisme i ajudant els pobles petits i més despoblats”.

L’acte d’inauguració també va tenir la participació de l’alcalde de Llimiana, Josep Terré; l’alcalde de Rialp i assessor de la Diputació quant a polítiques del Pirineu, Gerard Sabarich; la delegada del Govern a l’Alt Pirineu i Aran, Rosa Amorós. La fira, que va començar dissabte amb una master class de trufes de safrà, va acabar a les tres de la tarda.

tracking