SEGRE

LLEURE TRADICIONS

Més de 3.000 persones van a la festa del Castell del Remei

Emotiva visita guiada d’antics treballadors i veïns de la finca

Multitudinària festa major del Castell del Remei, amb més de 3.000 participants, ahir.

Multitudinària festa major del Castell del Remei, amb més de 3.000 participants, ahir.JUAN RAMÓN TARRAGÓ ZARAGOZA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una cercavila amb gegants, passejos en carruatges de cavalls, música en directe, un mercat de productes artesanals i jocs per als més petits. Aquestes van ser algunes de les activitats que ahir van reunir més de 3.000 persones a la festa major del Castell del Remei, una trobada anual “que cada vegada es fa més gran”, segons van apuntar els organitzadors. El bon temps va acompanyar en una jornada que va començar a les deu del matí amb el repic de campanes d’aquesta finca de Penelles i la lectura del pregó per part del president de la Comunitat General de Regants dels Canals de l’Urgell, Amadeu Ros, que va posar èmfasi en la conservació del patrimoni històric.

A més dels elements culturals propis de les festes majors, com la desfilada de capgrossos, gegants i grallers, el ball de sardanes i una missa cantada, el programa d’activitats va incloure per primera vegada una trobada de puntaires que va reunir més de 120 aficionats de nord a sud del territori. Un aperitiu a la plaça central a ritme de swing i blues va fer gaudir els grans, mentre els petits s’ho passaven d’allò més bé amb multitud de jocs tradicionals, un espai amb firetes i un castell inflable. El moment més emotiu el van protagonitzar els antics treballadors i veïns de la finca del Castell del Remei, que van participar en una visita guiada i, en alguns casos, van rememorar records de la seua infantesa.

A més d’una selecció entre més de sis-centes peces de moda femenina i aixovar de la llar de la col·leccionista Victòria Antó, el públic va poder visitar la nova botiga del celler, que van inaugurar en el marc d’aquesta festa. “Estem molt contents de veure que la festa major del Castell del Remei s’està convertint en una jornada cada vegada més consolidada, que reuneix centenars de famílies amb ganes de passar-s’ho bé i conèixer de prop la finca”, va explicar Mireia González, una de les responsables de l’esdeveniment, que va destacar que “cada vegada volem oferir un ventall més ampli d’activitats per arribar al públic de totes les edats”. Entre les novetats de la jornada, va destacar la presentació d’un nou vermut del celler que els assistents van poder degustar durant l’aperitiu.

Entre les pròximes activitats programades al Castell del Remei, destaca una exhibició de vehicles clàssics, el proper 27 d’octubre.

tracking