SEGRE

POBLACIÓ MATRIMONIS

Els casaments baixen per tercer any seguit a Ponent

El 2018 es van registrar 1.325 enllaços, un 7% menys || Els matrimonis de persones del mateix sexe es disparen

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A les parelles els costa cada vegada més donar el “sí, vull” i les comarques lleidatanes van registrar l’any passat el tercer exercici a la baixa pel que fa a nombre de matrimonis. Segons les últimes dades publicades aquesta setmana per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 2018 es van comptabilitzar un total de 1.325 enllaços, la qual cosa representa un descens del 7% respecte al 2017. És un percentatge similar a la caiguda en el conjunt de Catalunya, amb 27.026 enllaços l’any passat.

Encara que Ponent repeteix aquesta tendència a la baixa en el nombre total de matrimonis des del 2016, sí que s’ha experimentat un augment significatiu en els casaments de persones del mateix sexe. Aquestes han passat de 16 el 2017 a 24 l’any passat. A l’hora de celebrar l’enllaç, les parelles continuen apostant per cerimònies exclusivament civils, que ja representen gairebé el 83% del total. Una opció que guanya adeptes en els últims anys, ja que fa vint anys, les bodes civils només representen el 25%. Les dades constaten que el mes de juny és el mes preferit per les parelles per celebrar els enllaços, seguit del mes de setembre.

Respecte a l’edat, el descens dels matrimonis ha afectat totes les franges de població, ja siguin joves o més veterans. Segons l’Idescat, l’any passat un total de 93 matrimonis estaven formats per persones majors de 60 anys, fet que suposa un descens respecte al 2017, quan van assolir cotes històriques. També hi ha menys matrimonis entre menors de 30 anys, encara que representen quatre de cada deu casaments a les comarques lleidatanes.

Pel que fa a l’estat civil dels cònjuges, vuit de cada deu lleidatans que van contreure matrimoni l’any passat no havien passat abans per l’altar, mentre que més de 250 van decidir tornar a casar-se després de viure una separació o un divorci. Només en dos casos els cònjuges eren vidus.

tracking