SEGRE

PROJECTES SOLIDARITAT

Èxit dels pisos del Seminari

Dotze famílies van deixar el 2018 les Llars al millorar la seua situació || La fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom fa quatre anys que ajuda les persones amb pocs recursos

Reunió amb alguns dels voluntaris del projecte de les Llars del Seminari.

Reunió amb alguns dels voluntaris del projecte de les Llars del Seminari.LLARS DEL SEMINARI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ajudar les persones que travessen una situació econòmica complicada i fomentar la seua autonomia perquè puguin començar de nou. Amb aquest objectiu la fundació Entre Tots i per al Bé de Tothom va impulsar fa quatre anys les Llars del Seminari de Lleida, una iniciativa que el 2018 va aconseguir que dotze famílies prosperessin i poguessin accedir a pisos de lloguer abans que acabés la cessió d’ús d’aquests habitatges socials.

Segons recullen a la memòria de l’entitat de l’any passat, es tracta d’un projecte més que consolidat que acompanya les famílies i en facilita la inserció al món laboral a través de l’empresa Missatgeria amb Cor. I el seu èxit s’evidencia també amb l’augment de sol·licituds. “L’any passat vam rebre 31 peticions per accedir als pisos que quedaven disponibles, encara que només es van reincorporar cinc famílies i es van seleccionar-ne cinc més que van entrar a començaments del 2019.” Dels 19 habitatges que conformen les Llars, “vam acabar l’últim exercici amb 11 famílies residents i una ocupació del 58%”. A banda de comptar amb treballadors socials i voluntaris que potencien les capacitats dels usuaris, durant tot l’any es duen a terme tallers de costura i de manualitats, així com suport acadèmic de què es beneficien vuit escolars. En aquest model social s’han inspirat les Llars Pilar-Magdalena, que incorporen tres pisos de la parròquia Santa Maria Magdalena de Lleida. Fa unes setmanes, quatre persones es beneficiaven de dos dels habitatges, per la qual cosa els organitzadors buscaven una altra família per participar en la iniciativa.

tracking