SEGRE

SALUT INICIATIVES

Tots contra el càncer de mama

Més de 1.500 persones participen en la caminada organitzada per l’Associació contra el Càncer a la capital || En aquest edició no es van repartir vasos de plàstic per no generar residus

Els participants en la caminada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama van anar-hi preparats amb paraigües i impermeables per suportar la pluja.

Els participants en la caminada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama van anar-hi preparats amb paraigües i impermeables per suportar la pluja.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Més de 1.500 persones van participar ahir a la capital del Segrià en la setena edició de la caminada popular AECC en Marxa, amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama. La pluja no va atemorir els lleidatans, que van acudir en massa fins a la passarel·la que salva el riu Segre a l’altura dels Camps Elisis. Des d’allà va partir una ruta fins a l’ermita de Grenyana i retorn al punt de partida, de deu quilòmetres en total.

La iniciativa va ser aquest any més sostenible, ja que es va voler conscienciar els participants de la importància de cuidar el medi ambient, reduint considerablement els envasos de plàstic que genera aquesta activitat.

Per aquest motiu, AECC Lleida no va repartir vasos sinó que prèviament va demanar als inscrits en la caminada que en portessin un de casa, per no generar residus d’un sol ús. Així mateix, l’associació va voler generar només residus compostables en un únic punt d’avituallament, baix en sucres, a l’ermita de Grenyana.

La iniciativa, els beneficis de la qual es destinen íntegrament a la lluita contra el càncer de mama, també té per objectiu conscienciar sobre la importància de la cura de la salut, convidant a passar un matí actiu. Els participants van rebre una bossa amb una ampolleta d’oli d’oliva verge extra i una samarreta.

D’altra banda, ahir es van celebrar també caminades a Tremp, Vielha i la Pobla de Segur i diumenge vinent n’està prevista una altra a Cervera. Ja es van fer a Torrebesses, Balaguer, Alcarràs i el Pont de Suert.

Actualment, el càncer de mama és el segon amb més incidència a l’Estat espanyol amb 33.307 casos nous aquest any. A Lleida, 294, tres més que l’any anterior. El 2019 s’han registrat 68 morts per aquest tipus de càncer, la mateixa xifra que el 2018.

Contenidors de color rosa per ‘convertir’ el vidre en donacions

Lleida se suma a la campanya “Recicla Vidre per Elles”, organitzada per Ecovidrio, que consisteix a instal·lar fins a finals de mes quatre contenidors tipus iglú de color rosa a Blondel i Rovira Roure i transformar el vidre recollit en una donació a la Fundació Sandra Ibarra de Solidaritat davant del Càncer.

La campanya es porta a terme en vuitanta ciutats de l’Estat espanyol, com Barcelona, Palma de Mallorca, Madrid, Sevilla o Santander. El 2018, els residents a Lleida van reciclar 2.247 tones de vidre, una mitjana 16,3 quilos per habitant. Lleida té 602 contenidors de vidre, un per cada 229 habitants.

Els participants en la caminada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama van anar-hi preparats amb paraigües i impermeables per suportar la pluja.

Els participants en la caminada amb motiu del Dia Mundial contra el Càncer de Mama van anar-hi preparats amb paraigües i impermeables per suportar la pluja.MAGDALENA ALTISENT

tracking