SEGRE

FAUNA INICIATIVES

Alliberen la primera àguila electrocutada a Catalunya

Gràcies a un tractament làser del Centre de Fauna de Vallcalent

Moment de l’alliberament de l’àguila cuabarrada recuperada al Centre de Fauna de Vallcalent, ahir.

Moment de l’alliberament de l’àguila cuabarrada recuperada al Centre de Fauna de Vallcalent, ahir.GOVERN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Centre de Fauna de Vallcalent ha salvat per primera vegada a Catalunya una àguila cuabarrada ferida a l’electrocutar-se en una línia elèctrica al delta de l’Ebre. Es tracta d’un dels mascles establerts a la Serra Boix des de l’any 2000 i integra una de les parelles amb més èxit de reproducció fins a la data. El Vent, com es diu l’exemplar, va rebre un innovador tractament amb làser dirigit a les lesions vasculars (mort de teixits) que produeix una electrocució. Personal de Territori i Sostenibilitat van alliberar ahir al matí l’animal, que va ser rescatat per Agents Rurals al Delta a mitjans d’agost.

El Vent va xocar contra una línia elèctrica al delta de l’Ebre i va caure en un canal de la zona. En primer lloc, l’au va ser traslladada fins al Centre de Fauna de Canal Vell però ràpidament se’l van emportar fins al de Vallcalent on, des del 2017, compten amb un equip làser, finançat per Endesa, per tractar animals electrocutats que ha aconseguit millorar les xifres d’aus ferides per una línia elèctrica en un 5 per cent.

Al Centre de Fauna de Vallcalent s’han tractat un total de divuit ocells amb lesions de teixits amb problemes vasculars, en catorze casos per electrocució.

tracking