SEGRE

DICTADURA MEMÒRIA HISTÒRICA

Rebutgen un altre intent per evitar l'exhumació de Franco

La família instava a anul·lar la providència que facultava l’entrada a la basílica

El dictador serà enterrat al cementiri de Mingorrubio.

El dictador serà enterrat al cementiri de Mingorrubio.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Suprem que ha avalat l’exhumació de les restes de Francisco Franco del Valle de los Caídos, previst per demà, va rebutjar ahir un altre intent de la família del dictador d’anul·lar la providència per la qual aquest òrgan va facultar l’entrada del Govern a la basílica per tal d’emprendre els treballs de retirada de les restes.

Els familiars van impugnar al considerar que vulnera la inviolabilitat de la basílica davant de la negativa del prior administrador a autoritzar-ne l’entrada per portar a efecte els acords del Consell de Ministres en el seu dia recorreguts.

El prior del Valle de los Caídos denuncia davant del jutge l’“accés inconsentit de la Guàrdia Civil”

D’altra banda, el prior del Valle de los Caídos, Santiago Cantera, va presentar una denúncia al Jutjat de Guàrdia de San Lorenzo del Escorial per l’“accés inconsentit de la Guàrdia Civil a l’abadia” i per “impedir l’accés dels monjos a la basílica”. En l’escrit, el prior denuncia davant del jutge que des de l’11 d’octubre passat i fins a la data, agents de la Guàrdia Civil “armats” tant uniformats com de paisà han entrat a la basílica i han impedit l’accés de fidels a actes de culte.

D’altra banda, el Govern instal·larà un escàner i un detector de metalls perquè ningú pugui gravar imatges o so en els actes d’exhumació. D’aquesta forma, els vint-i-dos familiars de Francisco Franco (néts, cònjuges i besnéts, entre els quals Luis Alfonso de Borbón) que han confirmat que seran presents en els actes, així com les autoritats i operaris que participaran en l’operació, hauran de passar per un detector de metalls i les seues pertinences per l’escàner.

No autoritzen una concentració a Mingorrubio

La delegació del Govern a Madrid no ha autoritzat la concentració convocada per l’Asociación Reivindicativa de la Memoria Histórica Raíces davant el cementiri de Mingorrubio per demà, justament el mateix dia en què s’hi traslladaran les restes mortals del dictador Francisco Franco. Es va acordar no permetre aquesta concentració davant del “risc” que puguin produir-se “desordres públics”. D’altra banda, la llosa de 1.500 quilos que cobreix la tomba serà traslladada a un lloc que el Govern no ha volgut determinar.

tracking