SEGRE

MUNICIPIS SLOW FOOD

Ciència, agricultura, salut i canvi climàtic, a la Fira d'Alimentació de Balaguer

Prop de 2.000 participants en el certamen

Imatge d’una de les ponències que es van celebrar ahir a la Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer.

Imatge d’una de les ponències que es van celebrar ahir a la Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer.SLOW FOOD TERRES DE LLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fira d’Alimentació i Salut de Balaguer va tancar ahir després de rebre gairebé 2.000 visitants. El certamen, organitzat per l’associació Slow Food Terres de Lleida, va donar veu a metges, psicòlegs i nutricionistes, que van debatre sobre temes vinculats amb l’alimentació conscient, les dietes depuratives o la medicina natural.

A més de les conferències, els visitants també van poder participar en els tallers i degustacions de productes amb maridatges de cerveses i tastos de vi. Es van organitzar showcookings en el quals es va mostrar com s’elabora el torró cremat. Aquest any, el certamen va estrenar l’Espai Kids, amb activitats dedicades als més petits, en què es van celebrar tallers orientats a l’alimentació saludable i activitats de lleure, com una activitat per pintar amb pasta de raïm. També van aprendre a fer sabó i pomades i fins i tot van escoltar contes en anglès. Així mateix, el Mercat de la Terra va reunir uns setanta expositors de productes de proximitat i ecològics.

Xarrades de metges, psicòlegs i nutricionistes, a més de tallers per a nens i ‘showcookings’

Entre els ponents del certamen va destacar el dietista Gabor Smit sobre alimentació rebel, aplicant criteris de salut i transformació social. També va generar molta expectació la conferència del doctor Patrick Quanten, investigador belga de la salut que va reflexionar sobre el paper de la ciència en la salut i medicina. També es va discutir sobre el consum de carn o el paper de l’agricultura per ajudar a revertir el canvi climàtic. En aquest sentit, especialistes com Javier Guzmán, de l’entitat Justícia Alimentària, o el biòleg Evarist March van triomfar a Balaguer.

També la doctora i enginyera agrònoma Marisol Garrido va tenir un paper destacat en la seua xarrada sobre l’agricultura biodinàmica del futur.

tracking