SEGRE

TURISME PROMOCIÓ

Aniversari de la Mostra Gastronòmica

El certamen culinari de les Garrigues suma més de 24.000 comensals en els seus 24 anys || Demà començarà l’edició 25, en la qual participen set restaurants

Els restauradors participants i autoritats, a la presentació de la Mostra dimarts a les Borges.

Els restauradors participants i autoritats, a la presentació de la Mostra dimarts a les Borges.COM 360

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Mostra Gastronòmica de les Garrigues comença demà amb una edició molt especial, ja que coincideix amb el seu quart de segle de vida. En aquestes 24 edicions, un total de 24.169 comensals han gaudit de la cuina de les Garrigues. L’any passat es van servir 2.000 menús, en què es va repetir la xifra rècord de l’any anterior, quan s’havien incrementat un 25 per cent.

Demà dóna inici l’edició 25, que es prolongarà fins al 15 de desembre, en la qual participen set restaurants: Ca la Margarida de l’Albi; La Placeta d’Arbeca; l’Hostal Benet i la Masia Les Garrigues de les Borges Blanques; Els Fogons de la Carme de Cervià; La Garbinada de Granyena de les Garrigues, i, finalment, La Llena de la Pobla de Cérvoles.

Amb motiu d’aquesta edició especial, els restauradors que hi participen des de l’inici del certamen seran objecte d’un reconeixement, recuperant i adaptant alguns dels plats que ja havien cuinat. Per aquest motiu, elaboraran menús especials els caps de setmana i dies festius, fins al 15 de desembre, i afegiran una nota a la taula amb el nom del restaurant i l’any en què van cuinar la seua proposta per primera vegada. A més, l’oli d’oliva verge extra continua tenint un paper essencial al ser un dels motors econòmics de la zona i marca el paisatge de la comarca. Així, durant les primeres setmanes de la Mostra i fins a acabar existències, els comensals rebran una botella d’oli de la primera premsada. Val a destacar també la campanya de difusió a través d’influencers foodies de tot Catalunya que sumen un total de 78.400 seguidors.

tracking