SEGRE

SALUT

Nou Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia a Tremp

Gestionat per l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris

Nou Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia a Tremp

Nou Servei de Rehabilitació Comunitària i Hospital de Dia a TrempACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La capital del Pallars Jussà ja compta amb un nou Hospital de Dia i Servei de Rehabilitació Comunitària (SRC), que amplia la xarxa de serveis de salut mental al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. Gestionat per l'empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris (GSS), el nou equipament dona un impuls al model d'atenció comunitària en salut mental a la zona, millorant els recursos de les comarques de muntanya i actuant de suport per a l'atenció primària. Compta amb un equip multidisciplinari format per psiquiatres, psicòlegs, infermers, terapeutes ocupacionals, educadors socials i treballadors socials. L'espai té capacitat per a 14 persones (4 a l'Hospital de Dia i 10 al SRC).

L'equip de professionals treballa de forma integrada i articulada amb la resta de professionals dels serveis de salut i socials, d'acord amb el projecte terapèutic del pacient i seguint les guies clíniques específiques i rutes assistencials marcades.

Per a la cap d'àrea de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l'Alt Pirineu i Aran, Anna Mont, aquest nou servei suposa per al territori "un pas endavant per al tractament i acompanyament de les famílies i persones amb un trastorn mental, evitant que s'hagin de traslladar a Lleida en situacions de desestabilització i podent treballar amb ells la reinserció a la comunitat des de la pròpia zona".

Aquest nou equipament ha suposat una inversió total de més de 300.000 euros. D'aquests, 35.500 euros s'han destinat a equipament i 270.000 euros a l'obra, dels quals 118.000 euros han estat finançats per la Diputació i la resta per Gestió de Serveis Sanitaris (GSS).

Hospital de Dia

L'Hospital de Dia ofereix una atenció integral a les persones amb un trastorn mental greu que, per la seva gravetat i complexitat, precisen un abordatge intensiu i diari, incidint en la seva millora o recuperació clínica, però que no és imprescindible un ingrés en una unitat d'hospitalització de psiquiatria tancada.

Servei de Rehabilitació Comunitària

El SRC té com a missió preparar, habilitar i capacitar les persones que pateixen un trastorn mental per tal que arribin al màxim nivell d'autonomia i puguin exercir els seus drets com a ciutadans.

L'objectiu principal és contribuir en el desenvolupament d'hàbits de vida saludable i conscienciar el pacient de la seva malaltia i el seu tractament. D'aquesta manera, s'incrementa el potencial de creixement propi i l'autoconfiança, tot i les dificultats. S'augmenta la seva l'autonomia i es fomenta la implicació en la planificació de la seva pròpia vida i, per tant, s'afavoreix una millora de la qualitat de vida.

A més, actua com a element de connexió entre la persona amb trastorn mental i la comunitat, afavorint l'acompanyament en la reinserció i integració comunitària, facilitant així el desenvolupament de rols en l'entorn social.

tracking