SEGRE

SANITAT EQUIPAMENTS

En marxa l'hospital de dia de salut mental a Tremp

Dóna cobertura a Jussà, Sobirà i Ribagorça i evita trasllats a Lleida || Compta amb un equip multidisciplinari d’atenció

Imatge de l’equip d’atenció multidisciplinària.

Imatge de l’equip d’atenció multidisciplinària.CONSELLERIA DE SALUT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tremp compta des de l’octubre amb un hospital de dia i un servei de rehabilitació comunitària de salut mental que dóna cobertura al Pallars Jussà, Pallars Sobirà i Alta Ribagorça. L’espai, ubicat als baixos del número 12 de Doctor Pearson, està gestionat per l’empresa pública Gestió de Serveis Sanitaris i suposa un impuls al model d’atenció comunitària en salut mental de la zona, millora els recursos de les comarques de muntanya i actua de suport per a l’atenció primària.

L’hospital de dia té capacitat per a quatre persones i un servei de rehabilitació comunitària per a 10 usuaris. Així, compta amb dos despatxos de treball individuals, un altre per a l’atenció a les famílies, dos sales multidisciplinàries, dos més de teràpia polivalents, una sala d’estar i una cuina-menjador. L’equip d’atenció és multidisciplinari i està format per dos psiquiatres, dos psicòlogues clíniques, dos infermeres de salut mental, dos terapeutes ocupacionals, una educadora social i una treballadora social. A més, treballen de forma integrada i articulada amb la resta de professionals dels serveis de salut i socials, d’acord amb el projecte terapèutic del pacient i seguint les guies clíniques específiques i rutes assistencials marcades.

L’hospital de dia té capacitat per a quatre persones i el servei de rehabilitació, per a deu

La cap de l’àrea de Psiquiatria, Salut Mental i Addiccions de l’Alt Pirineu i Aran, la doctora Anna Mont, explica que aquest nou servei suposa “un pas endavant per al tractament i acompanyament de les famílies i persones amb un trastorn mental d’aquesta zona, per evitar que hagin de ser traslladades a Lleida en situacions de desestabilització i poder treballar amb ells la reinserció la comunitat des de la mateixa zona”. Ha suposat una inversió de més de 300.000 euros.

L’hospital de dia ofereix una atenció integral a les persones amb un trastorn mental greu que, per la seua complexitat, necessiten un abordatge intensiu i diari. El servei de rehabilitació té com a objectiu aconseguir que els pacients arribin al màxim nivell d’autonomia.

tracking