SEGRE

INICIATIVES IGUALTAT

La consulta del CAP de Ferran per a transsexuals ha atès disset persones

La consellera Vergés va visitar ahir el servei

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consulta dirigida a l’atenció de persones transsexuals ubicada al Centre d’Atenció Primària (CAP) de rambla Ferran ha atès des de la inauguració el 19 de setembre un total de disset persones. Aquest nou equipament, conegut com a Transit.Lleida, és el primer a tota la demarcació i el segon a tot Catalunya, després d’un de Barcelona, ubicat al CAP Numància.

La finalitat d’aquesta consulta és oferir una atenció integral basada en un assessorament i acompanyament a les persones trans, tant adultes com menors d’edat, respecte al tractament hormonal i operacions quirúrgiques. “La posada en marxa d’aquesta consulta és un pas molt important en la relació entre el sistema de salut i aquestes persones, i respectem d’aquesta manera el seu projecte i recorregut vital”, va explicar ahir la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la seua visita a les instal·lacions. Així mateix, Transit.Lleida també ofereix assessorament a l’entorn dels usuaris per resoldre qualsevol tipus de dubte. “Hi ha un gran desconeixement en la nostra societat sobre aquest fet, i des d’aquest nou equipament també volem formar les persones”, va assegurar Vergés. Aquest nou servei obre cada primer dilluns de mes en horari de matí i el tercer dijous del mes en horari de tarda i actualment compta amb llista d’espera. Els usuaris que vulguin ser atesos en aquesta consulta poden adreçar-se al CAP de rambla Ferran o demanar al metge de capçalera o pediatre del seu centre de salut que els hi derivi.

“Vam avisar tots els centres sanitaris de la regió respecte a l’inici de la nostra activitat perquè ja ens tinguessin presents”, va dir la metgessa de família encarregada del servei, Mari Cruz Sanz.

La consellera Vergés (d.), la Dra. Mari Cruz Sanz i Divina Farreny.

La consellera Vergés (d.), la Dra. Mari Cruz Sanz i Divina Farreny.MAITE MONNE

tracking