SEGRE

CINE POLÈMICA

Una francesa denuncia per violació Roman Polanski

En un escrit en un diari gal, assegura que la va agredir a Suïssa el 1975 || “Em va colpejar fins que vaig deixar de resistir-me”

El director Roman Polanski.

El director Roman Polanski.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona francesa de 62 anys ha acusat el director de cine Roman Polanski d'haver-la violat a Suïssa el 1975, quan ella tenia divuit anys, en una carta firmada per ella mateixa que va publicar ahir el diari Le Parisien. L'actriu i fotògrafa Valentine Monnier assegura haver decidit trencar el silenci després de tant temps en resposta al nou film de Polanski, J'accuse, basat en el famós al·legat d'Émile Zola en favor del capità Richard Dreyfus, amb qui, diu la dona, el director intenta netejar la seua imatge.

Sobre Polanski pesa des de fa quatre dècades una ordre de cerca i captura per la violació d'una nena de tretze anys als EUA el 1977, i ha estat acusat per diverses dones d'abusos sexuals, encara que mai fins ara per una francesa. “El 1975 vaig ser violada per Roman Polanski. No tenia cap vincle amb ell, ni personal ni professional, amb prou feines el coneixia. No va ser en l'excés d'una festa [ni alcohol ni drogues]. Va ser d'una violència extrema, després d'un descens d'esquí, al seu xalet a Gstaad [Suïssa]”, escriu Monnier. Segons el seu testimoni, el realitzador li va clavar cops fins que ella va deixar de resistir-se i la va violar fent-li patir “totes les vicissituds”. L'advocat del director va declarar que Polanski “rebutja fermament qualsevol acusació de violació” i recorda que els fets van tenir lloc fa quaranta-quatre anys i que mai es van denunciar.

tracking