SEGRE

GUIA

L'ovella xisqueta centra els actes de la Fira de Sort

Més de 6.000 persones durant el cap de setmana || Unes quinze explotacions ramaderes a l’exhibició d’exemplars

Un moment del concurs d'ovella xisqueta que es va celebrar ahir durant el matí a Sort.

Un moment del concurs d'ovella xisqueta que es va celebrar ahir durant el matí a Sort.Olga Cuevas i Melis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 6.000 persones van passar aquest cap de setmana per la Fira de Tardor de Sort, un certamen que es porta a terme des de temps immemorial i en el qual l’ovella xisqueta, una raça autòctona de Catalunya, és la protagonista. La fira, que va reunir un total de 110 paradistes de productes de proximitat i quilòmetre zero, també exposa maquinària agrícola i automoció, així com un mercat artesanal i multisectorial. A més, va oferir un ampli ventall d’activitats per a adults i nens.

El concurs morfològic d’ovella xisqueta i el concurs de tall i figures amb xurracs (xerrac) van ser les activitats més destacades de la jornada d’ahir. Unes quinze explotacions ramaderes dels dos Pallars es van presentar a l’exhibició d’exemplars d’ovella xisqueta, mentre que el concurs de ganxo va comptar amb vuit pastors en la sessió dedicada als adults i deu a la secció infantil.

D’altra banda, set participants van competir en el concurs de serra amb xerrac per elaborar un caiac de fusta que s’exposarà en diferents enclavaments de la capital. També s’ha de destacar l’èxit d’Espai Gastronòmic, amb quatre productors de cervesa artesana i unes altres cinc parades de menjar variat.

tracking