SEGRE

FIRES PROMOCIÓ

Multitudinària Fira de la Perdiu

Prop de 12.000 visitants van omplir els carrers de Vilanova de Meià ahir al llarg del matí || L’ajuntament va habilitar tres pàrquings per evitar col·lapses circulatoris

Els carrers de Vilanova de l’Aguda es van omplir de visitants ahir al matí.

Els carrers de Vilanova de l’Aguda es van omplir de visitants ahir al matí.A.DE VILANOVA DE L’AGUDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Prop de 12.000 persones van passar ahir per la Fira de la Perdiu de Vilanova de Meià, segons va indicar l’alcalde, Xavier Terré. El bon temps va atreure nombrós públic que durant tot el matí va poder observar els estands dedicats a aquestes aus i altres espècies avícoles. Més de dos-cents expositors, quaranta de perdius i aus, van participar en una nova edició d’aquest centenari certamen.

La població ja esperava milers de visitants al tractar-se d’un certamen molt popular i, per evitar col·lapses circulatoris a l’hora d’estacionar, l’ajuntament va habilitar tres pàrquings als afores de la localitat però a prop del nucli urbà.

Entre els expositors, un jurat encapçalat pel president de la Federació de Caça de Lleida, Jaume Teixidó, va valorar les perdius exposades a la fira per concedir els premis que guardonen la qualitat dels exemplars. La fira va comptar amb un espai reservat als artesans i els productes típics del camp.

Durant la jornada hi va haver activitats dirigides al públic més jove, un taller a càrrec de l’entitat Ascalfó i una cercavila. El certamen el va inaugurar l’historiador i escriptor local Ramon Bernaus, que va explicar que la notícia més antiga de la fira de Vilanova de Meià data del 1374, quan el rei Pere III el Ceremoniós va concedir a la Universitat i particulars de la població el privilegi per celebrar la fira el dia de Sant Martí. Tarré va remarcar que la fira és un esdeveniment molt atractiu que reuneix visitants de poblacions de la Noguera, però també forans que hi acudeixen per observar un dels certàmens més antics de la província.

tracking