SEGRE

CIÈNCIA AVENÇOS

Descoberta una relació genètica entre la funció cardiovascular i l'Alzheimer

Els investigadors de l’IRBLleida Daniel Sanchis i Aida Beà.

Els investigadors de l’IRBLleida Daniel Sanchis i Aida Beà.IRBLLEIDA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, la Universitat de Lleida, el Centre Andalús d’Estudis Bioinformàtics de Sevilla (CAEBI) i la Fundació ACE-Barcelona Alzheimer Treatment & Research han descobert l’existència d’una relació genètica entre els canvis en el funcionament del sistema cardiovascular i el desenvolupament de la malaltia de l’Alzheimer. El professor de la UdL i investigador de l’IRBLleida Daniel Sanchis afirma que aquest avenç obre noves vies per “diagnosticar i tractar aquesta i altres malalties neurodegeneratives, tenint en compte un possible component vascular i no nerviós”.

L’estudi, que ha estat publicat a la revista Scientific Reports del Grup Nature, s’ha dut a terme a partir de creuar les mostres genètiques de més d’11.500 persones, de les quals també es té dades relatives a la funció del cor, i les dades de 12.700 pacients d’Alzheimer.

L’article forma part d’un projecte finançat amb més de 191.000 euros de La Marató de l’any 2014 dedicat a les malalties cardíaques.

Als coneixements biològics del sistema cardiovascular de l’IRBLleida s’ha afegit l’experiència en l’anàlisi genètica i la malaltia d’Alzheimer del CAEBI i la Fundació ACE.

tracking