SEGRE

INICIATIVES SALUT

Sessions de musicoteràpia per als pacients de la Unitat de Cures Intensives de l'Arnau de Vilanova

Sessions de musicoteràpia per als pacients de la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau de Vilanova || Projecte pioner posat en marxa pel centre hospitalari i l’Orfeó Lleidatà

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des de fa prop d’un mes, entre els tubs i la sondes, les màquines i les benes dels boxs de la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, han començat a colar-se notes musicals. El centre sanitari i l’Orfeó Lleidatà han iniciat aquest novembre un projecte pioner que consisteix a oferir sessions de musicoteràpia als pacients, familiars i personal sanitari de l’UCI. “Aquesta iniciativa és un dels pilars fonamentals del procés d’humanització que està vivint el servei”, va explicar el cap de la unitat de medicina intensiva, Jesús Caballero. En aquest sentit, va afegir que les sessions de musicoteràpia ajuden a reduir l’angoixa dels pacients, milloren el seu humor, redueixen la sensació de dolor i els indueix un estat de relaxació. A més, va apuntar que el fet que impliqui tant familiars com treballadors “ajuda que l’efecte de les sessions sigui encara més ampli”. Així, els musicoterapeutes de l’Orfeó Lleidatà, Pau Gimeno i Raquel Peremartí, acudeixen cada divendres a l’hospital amb la guitarra i l’acordió per visitar alguns dels malalts que es troben en condicions de poder gaudir de les seues sessions. “Si la música ens acompanya cada dia, per què no hauria de fer-ho també quan estem a l’hospital?”, es va demanar Gimeno, que va afirmar que “nosaltres som un recurs més al servei dels professionals que cuiden els pacients”.

Per la seua part, Peremartí va explicar que els familiars acostumen a participar activament en les sessions i que alguns ingressats fins i tot els demanen cançons.

El director de l’Orfeó, Òscar Enrech, va celebrar que aquest projecte “serveixi per atansar encara més la cultura a les persones”.

Una de les sessions de musicoteràpia, ahir a la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau de Vilanova.

Una de les sessions de musicoteràpia, ahir a la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

Una de les sessions de musicoteràpia, ahir a la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau de Vilanova.

Una de les sessions de musicoteràpia, ahir a la Unitat de Cures Intensives de l’Arnau de Vilanova.MAGDALENA ALTISENT

tracking