SEGRE

Multa de 400.000 euros per al web exvagos.com

El Ministeri ha demanat el cessament d’activitat de la pàgina durant un any

Multa de 400.000 euros per al web exvagos.com

Multa de 400.000 euros per al web exvagos.com

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Ministeri de Cultura i Esport ha imposat una multa de 400.000 euros al web exvagos.com per infringir els drets d’autor i ha demanat el cessament de la seua activitat durant un any. Segons una nota del Ministeri, se sanciona al web www.exvagos.com, www.exvagos1.com i www.exvagos2.com per la comissió d’una infracció "molt greu" a la Llei de Propietat Intel·lectual, consistent en la represa, per dos o més vegades, d’activitats il·lícites de vulneració de drets de propietat intel·lectual a Internet.

Es tracta de la segona sanció que s’imposa a un web reincident. La primera va ser el juny de 2018 a www.x-caleta.com, i www.x-caleta2.com, amb un import de 375.000 euros.

El Ministeri ha sol·licitat també el cessament de l’activitat d’aquest web durant un any. En cas de no produir-se de manera voluntària, requerirà la col·laboració necessària dels operadors d’accés a Internet, els serveis d’allotjament, els motors de cerca i els serveis publicitat perquè suspenguin els serveis prestats a l’infractor.

Amb aquesta sanció es resol un procediment administratiu de caràcter sancionador en relació amb les denúncies presentades per l’Associació Espanyola de Videojocs (AEVI), i iniciat a finals de juliol de 2019. A l’expedient ha quedat demostrat, segons el Ministeri, que exvagos.com és un web "reincident" en la vulneració de drets de propietat intel·lectual i que ha vingut utilitzant dominis espill "per eludir el control de la legalitat". A més, el web, segons el Ministeri de Cultura, ha comptat amb publicitat associada "que proporcionava un lucre per al titular del web, en perjudici dels drets dels autors i creadors."

tracking