SEGRE

EDUCACIÓ INICIATIVES

Erasmus sobre aprenentatge social amb accent lleidatà

Alumnes de les Borges, Balaguer i Alemanya resolen problemes del seu entorn

Grups de treball del programa ‘S.O.S. project’ de l’Erasmus+, al centre Les Obagues de Juneda.

Grups de treball del programa ‘S.O.S. project’ de l’Erasmus+, al centre Les Obagues de Juneda.INSTITUT JOSEP VALLVERDÚ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els instituts Josep Vallverdú, a les Borges Blanques, i el Ciutat de Balaguer participen en el projecte internacional Erasmus+ juntament amb els centres alemanys Mittelschule Kürnachtal i Gustav Vale per posar en pràctica un nou sistema d’aprenentatge social. La primera trobada del programa, que es prolongarà durant dos anys, es va celebrar recentment a la granja-escola Les Obagues de Juneda i els joves estudiants tenien com a objectiu detectar problemes de l’entorn proper −reptes ecològics o d’atenció a les persones grans− per després aportar solucions que tinguin un impacte real en la comunitat. Segons va manifestar Francesc Solans, un dels professors de l’institut Josep Vallverdú que participen en aquesta iniciativa, “actualment el sistema d’aprenentatge que s’utilitza en els centres educatius planteja problemes imaginaris que els alumnes han de resoldre a l’aula”.

Amb aquest nou mètode educatiu, “busquem que els estudiants surtin al carrer, que busquin necessitats reals en la seua comunitat, i que aprenguin a resoldre’ls utilitzant els coneixements que prèviament han adquirit a l’aula”, va explicar Solans, alhora que va apuntar que “veure com alumnes de diferents països poden treballar conjuntament per superar problemes que afecten tota la societat aporta un valor afegit a tot el procés educatiu”. La trobada internacional, en la qual participen 32 adolescents, va començar dijous de la setmana passada amb una visita a la Sagrada Família de Barcelona i al monestir de Montserrat. L’activitat a Juneda es va prolongar fins ahir.

Educació sense fronteres

El programa europeu Erasmus+ pretén ajudar els estudiants a desenvolupar i compartir coneixements en diferents països. Segons l’últim informe del projecte, l’any 2016 més de 70.000 persones van participar en projectes espanyols sobre mobilitat i aprenentatge. L’objectiu final és afavorir la col·laboració amb altres països de la Unió Europea per donar als alumnes una visió molt més enriquidora. L’aprenentatge social i la mobilitat sostenible són alguns dels reptes educatius que aborda el programa Erasmus+.

tracking