SEGRE

TRIBUNALS USUARIS

Condemna insòlita a Ryanair

Haurà de tornar 20 euros a una passatgera a la qual va obligar a pagar per volar amb l’equipatge de mà || “La sentència no afectarà”, diu la companyia aèria

L’aerolínia ha estat condemnada per un jutjat de Madrid.

L’aerolínia ha estat condemnada per un jutjat de Madrid.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat del Mercantil número 13 de Madrid ha condemnat Ryanair a tornar 20 euros a una passatgera a la qual va obligar a pagar per volar amb l’equipatge de mà. La passatgera viatjava de Madrid a Brussel·les amb una “bossa de mà” i una maleta de pes inferior a deu quilos. Ryanair només permet viatjar amb aquest equipatge a la cabina als passatgers que hagin adquirit els bitllets com priority i, al comprovar que la passatgera no en disposava, se li va requerir el pagament d’aquesta quantitat.

La sentència considera “abusiva” la mesura de Ryanair, ja que “retalla els drets que el passatger té reconeguts” en la Llei Nacional del Transport i “genera un greu desequilibri de prestacions entre les parts contractants en perjudici del consumidor”. Així, la jutge obliga la companyia a tornar la quantitat corresponent al suplement que li va fer abonar en el moment de l’embarcament per portar la maleta de mà, que “podia ser perfectament transportada a la cabina”, considerant que aquesta pràctica de l’aerolínia tampoc està emparada al Reglament de la Comissió Europea sobre l’aplicació de serveis aeris, com esgrimeix la companyia. No obstant, la demandant havia reclamat 10 euros per “danys morals” que la jutge ha desestimat perquè la “ràbia i impotència” que pogués patir no pot ser elevat al rang de “mal moral indemnitzable”.

Per la seua part, Ryanair va assegurar que la sentència “no afectarà” la seua política d’equipatges. “Aquesta sentència no afectarà la política d’equipatge de Ryanair, ni en el passat ni en casos futurs”, va indicar l’aerolínia. A més, la companyia va defensar que “es refereix a un cas concret que ha malinterpretat” la seua llibertat comercial de determinar la mida de l’equipatge de cabina a bord dels seus avions.

D’altra banda, la plataforma de defensa dels passatgers Reclamador.es va aplaudir la resolució perquè “posa el focus en una pràctica abusiva” que “ha de ser desterrada i marca el camí per a casos semblants”.

tracking