SEGRE

Les atencions per violència masclista a Lleida pugen un 26,6%

La plaça Paeria ha acollit l'acte unitari del 25-N d'institucions, entitats i sindicats

Acte institucional del Dia internacional contra la violència masclista a la Paeria

Acte institucional a Lleida del Dia internacional contra la violència masclistaITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre d'atencions per casos de violència masclista a Ponent i l'Alt Pirineu i Aran ha crescut aquest 2019 un 26'6% en comparació amb l'any passat. En concret, els 9 punts de Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) que hi ha repartits pel conjunt de la demarcació han atès 343 persones per violència de gènere mentre que al 2018 van ser 252.

La plaça Paeria ha acollit aquest dilluns al migdia l'acte unitari d'institucions, entitats i sindicats amb motiu del 25-N, dia de rebuig a la violència contra la dona. Un grup d'activistes ha escridassat al final de l'acte els representants dels cossos de seguretat i també als polítics a qui han instat a posar més recursos per atendre les dones víctimes de violència masclista.

Segons ha explicat el delegat del Govern a Lleida, de les 1.754 atencions recollides fins a l'octubre als SIAD de la demarcació, 343 eren per situacions de violència masclista, un 26% més que l'any anterior. Farré ha indicat que no hi ha cap causa que justifiqui aquest increment però sí que ha valorat que si s'ha donat per una "millor conscienciació" de les dones alhora de denunciar la seva situació, aquest fet és bo. Farré ha afegit que ningú s'ha de quedar sense ajut perquè totes les institucions estan al servei de les dones que poden patir violència masclista.

D'altra banda, el nombre de trucades que ha rebut els deu primers mesos de l'any el telèfon d'atenció a les dones (900 900 120) s'ha reduït en gairebé 15 punts en relació a l'any passat. Mentre que al 2018 s'hi van fer 311 trucades, el 2019 la xifra ha estat de 265, 46 menys. La franja d'entre 31 i 50 anys és la que inclou el major nombre de persones que han trucat, seguida de la d'entre 51 i 60 anys. Els tipus de violència sobre els quals s'ha consultat han estat la psicològica, principalment, seguida de la física. L'àmbit de la violència majoritari de les consultes és la de la parella.

La regidora d'Educació, Cooperació, Drets Civils i Feminismes de la Paeria, Sandra Castro, ha dit que des de l'ajuntament hi ha previsió d'ampliar les places per a dones que han de sortir de la llar de "manera urgent" per casos de violència masclista. Així mateix, també ha assegurat que des del Casal de la Dona es continuarà treballant per facilitar recursos a aquestes víctimes i que puguin trobar una ocupació per poder sortir de la llar.

L'acte unitari de rebuig a la violència masclista ha estat conduït per la periodista de l'agència ACN Laura Cortés i també ha comptat amb la tinent d'alcalde de la Paeria, Jordina Freixanet, que ha estat l'encarregada de llegir el manifest.

Acte institucional del Dia internacional contra la violència masclista a la Paeria

Acte institucional a Lleida del Dia internacional contra la violència masclistaITMAR FABREGAT

tracking