SEGRE

SALUT

L'Assocació Antisida de Lleida es conjura contra l'estigmatització

Celebra actes amb motiu del Dia Mundial

L'Assocació Antisida de Lleida es conjura contra l'estigmatització

L'Assocació Antisida de Lleida es conjura contra l'estigmatitzacióMAITE ##MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Antisida de Lleida s’ha mobilitzat avui a Lleida per desenvolupar estratègies de sensibilització vers el VIH/sida, en coincidir que l’1 de Desembre se celebra el Dia Mundial de la Lluita contra la Sida.

Enguany s’ha fet amb el lema ‘El pacte social és VIHda. Un compromís de totes’. L’acte central ha tingut lloc a la plaça Paeria amb la lectura del manifest, la representació de la performance “FCKStigma”, del Grup de teatre social TAGS, i la creació del llaç humà #LlaçosPerLaSida.

El president de l’entitat, Joan Fibla, ha estat l’encarregat de fer la lectura del manifest. Fibla ha reivindicat la necessitat de canvi davant l’estigma contra les persones afectades pel VIH, així com una dotació econòmica pressupostària adequada per a la seva materialització efectiva arreu del territori català i un projecte en el marc del Pacte Social contra l’Estigma i la Discriminació.

Amb motiu del Dia Mundial de Lluita contra la Sida, que té lloc cada 1 de desembre, l’Associació Antisida de Lleida s’ha mobilitzat avui per tot el territori lleidatà a través del treball comunitari per desenvolupar estratègies de sensibilització vers el VIH/sida.

Joan Fibla també ha destacat les xifres que mostren una lleugera disminució en el nombre de noves infeccions que és el resultat del treball desenvolupat en els darrers anys.

A més, ha aprofitat per reivindicar que cal acabar amb l’estigma de culpabilització i criminalització de les persones afectades. “Una persona infectada, amb tractament i amb càrrega viral zero no pot transmetre el virus”, ha explicat el president de l’entitat.   

tracking