SEGRE

Una església de Lleida estrena 'guarderia' perquè els pares puguin seguir les cerimònies religioses

Les esglésies incorporen espais amb joguets, pissarres i material didàctic per als nens

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar de Lleida compta amb una 'peixera' amb altaveus perquè els pares segueixin la missa.

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar de Lleida compta amb una 'peixera' amb altaveus perquè els pares segueixin la missa.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar de Lleida és una de les esglésies lleidatanes que s’adapten als nous temps amb la incorporació d’un espai perquè els nens llegeixin, juguin i es diverteixin durant la missa.

Segons explica Carles Sanmartín, rector de la unitat parroquial Pilar-Magdalena, es tracta d’una sala instal·lada al final de l’església “per facilitar que les famílies amb nens puguin seguir la missa sense haver d’estar pendents que els petits distreguin els altres fidels”.

L’espai, una peixera adaptada a les necessitats dels nens massa petits com per seguir les cerimònies religioses, “compta amb pissarres, joguets i material didàctic cedits per voluntaris i el col·legi Claver” perquè gaudeixin durant el culte. Per la seua part, els pares, que veuen el rector a través d’una vidriera, poden seguir la missa a través d’uns altaveus. “Volem que les persones que acudeixen a la nostra parròquia se sentin benvingudes”, va explicar Sanmartín, mentre que va apuntar que “estem portant un procés de renovació per adaptar-nos a les noves necessitats dels fidels”.

Les pioneres a L leida d’aquests “racons per a petits infants” van ser les esglésies d’Alpicat i Torrefarrera, que fa almenys set anys van habilitar una zona amb cadires, taules, llibres i llapis de colors perquè els pares assisteixin a missa amb la tranquil·litat de saber que els seus fills s’entretenen en un lloc segur.

D’aquesta manera, faciliten que les famílies acudeixin sense preocupacions als oficis religiosos i, alhora, eviten que sorolls dels més petits i inquiets puguin suposar molèsties per a la resta de feligresos.

Es tracta d’una iniciativa que comença a obrir-se camí a la resta de Catalunya i que, en el cas de les esglésies de nova construcció com la del Pilar, compta amb sales especialment ideades amb aquesta finalitat.

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar de Lleida compta amb una ‘peixera’ amb altaveus perquè els pares segueixin la missa.

La parròquia de la Mare de Déu del Pilar de Lleida compta amb una ‘peixera’ amb altaveus perquè els pares segueixin la missa.MAGDALENA ALTISENT

tracking