SEGRE

SOLIDARITAT ACTIVITATS

Lleida es bolca amb La Marató de TV3

Més de 300 activitats recaptaran fons aquest mes per a la investigació de les malalties minoritàries, que afecten 200 persones a Ponent || Tàrrega serà una de les quatre seus de la gala

Un moment de la presentació ahir de les activitats de La Marató a Tàrrega.

Un moment de la presentació ahir de les activitats de La Marató a Tàrrega.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La maquinària per a La Marató de TV3, la 28 edició de la qual se celebrarà el proper 15 de desembre a tot Catalunya, ja està en marxa. Els lleidatans ultimen els preparatius per a les activitats que contribuiran a la gala solidària que, en aquesta ocasió, recaptarà fons per a la investigació de les malalties minoritàries. Al voltant de 200 persones a Ponent pateixen una d’aquestes patologies i, segons els experts, detectar-les com més aviat millor per aplicar el tractament adequat és clau per combatre-les. Tanmateix, els avenços en teràpies genètiques −consisteix a introduir gens funcionals a les cèl·lules per substituir les que funcionen malament i que provoquen la malaltia– continuen sent la pedra angular per tractar i curar moltes d’aquestes afeccions, unes 80% de les quals són d’origen genètic.

Entitats, associacions i ajuntaments de tota la província han organitzat 322 activitats per aportar el seu gra de sorra en la lluita contra les malalties minoritàries. Són diverses les fórmules triades per ajudar a incrementar el comptador del programa, des de tallers nadalencs fins a bingos, mercadillos i obres de teatre. A Corbins, desenes de persones van participar dissabte en els Jocs Solidaris per la Marató. El moment més dolç de la jornada el van posar els Jubilats Santa Quitèria i l’associació local de puntaires, que van repartir xocolate entre tots els assistents. Amb aquesta activitat, la primera de les quatre organitzen aquest mes a Corbins, van recaptar un total de 875 euros. Així mateix, mig centenar d’entitats i més d’un centenar de persones voluntàries s’han bolcat en l’organització de La Marató de TV3 a Tàrrega. L’alcaldessa d’aquesta localitat, Alba Pijuan, es va mostrar ahir durant la presentació de la campanya “molt contenta per la implicació de tothom”, alhora que va destacar que “és un honor per a Tàrrega poder ser seu de La Marató el primer any que surt dels platós de TV3 i Catalunya Ràdio i recorre el territori, representant Tàrrega d’alguna forma la província de Lleida”. Segons Mariona Solé, portaveu de l’Agrupació d’Entitats de Tàrrega, s’han programat unes seixanta activitats durant tota la jornada, entre les quals hi haurà una caminada, tallers, actuacions del folklore local i un dinar popular.

tracking