SEGRE

Sanitat alerta d'un defecte als cartutxos d'algunes bombes d'insulina

Es tracta de MiniMed sèrie 600, segons l’Agència Espanyola de Medicaments

Un sanitari comprova el nivell de glucosa en sang d'un malalt de diabetis.

Sanitat alerta d'un defecte als cartutxos d'algunes bombes d'insulinaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (Aemps) ha tingut coneixement de la possibilitat que el reservori (cartutx plàstic) de determinades bombes d’insulina MiniMed sèrie 600, es deixi anar i no es pugui tornar a fixar a causa de la ruptura o a la pèrdua de l’anell de retenció. Si el reservori, que és el que conté la insulina que es diposita a la bomba, no queda bé bloquejat en la mateixa, podria produir-se una infrainfusión o una sobreinfusión d’insulina, el que podria derivar en hiperglucèmia o hipoglucèmia, adverteix l’Aemps en la seua pàgina web.

D’acord amb la informació facilitada per Medtronic Ibérica, S.A, empresa que distribueix aquests productes a Espanya, s’han comunicat incidents en els que el reservori s’ha deixat anar i no s’ha pogut tornar a bloquejar a la bomba.

El cartutx pot deixar-se anar a causa de la ruptura o a la pèrdua de l’anell de retenció, el que impedeix que quedi bé bloquejat, mentre que pot trencar-se, per exemple, si la bomba cau o es colpeja contra una superfície dura.

Els productes afectats són: bombes d’insulina MiniMed 640G, models MMT-1711 i MMT-1712, i bombes d’insulina MiniMed 670G, models MMT-1780, MMT-1781 i MMT-178.

L’empresa està enviant notes d’avís als centres sanitaris, pacients, companyies d’assegurances i distribuïdors que disposen o han distribuït aquests models per informar-los del problema detectat i de les accions a seguir.

L’Aemps demana als professionals sanitaris que contactin amb els pacients que estiguin utilitzant aquestes bombes, els faciliti la nota d’avís de l’empresa i els recordi que han de seguir les recomanacions indicades.

Quant als usuaris han de contactar amb el seu metge, comprovar si s’han produït danys a la bomba o a l’anell en cas de caiguda accidental del dispositiu i seguir les instruccions d’ús.

tracking