SEGRE

PRESSUPOSTOS REACCIONS

Inquietud a la Fecoll per les tisorades “dràstiques” de la Paeria

La rebaixa de gairebé un 50% de l’ajuda suposaria un “greuge” per a l’Aplec

Vista del públic a la passada edició de l’Aplec del Caragol de Lleida.

Vista del públic a la passada edició de l’Aplec del Caragol de Lleida.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Federació de Colles de l’Aplec del Caragol de Lleida (Fecoll), Ferran Perdrix, es va mostrar ahir sorprès per les retallades que la Paeria preveu portar a terme en l’ajuda a l’Aplec del Caragol i que, segons va apuntar, “suposarien un greuge” per a la festa. Com ja va publicar SEGRE, el pressupost de l’ajuntament té previst retallar a gairebé la meitat la subvenció per a aquest esdeveniment gastronòmic, que passaria de 80.000 a 45.000 euros.

“L’Aplec és una de les festes més importants, que reuneix milers de persones i té un gran impacte econòmic a la ciutat”, va explicar Perdrix. En aquesta línia, va remarcar que “caldria plantejar-se si els pressupostos s’han convertit en una eina política, ja que sorprèn que la Paeria prefereixi apostar per activitats minoritàries com pot ser un torneig de pàdel”, fent referència als 120.000 euros previstos a la partida d’ajuts a entitats perquè la ciutat aculli un torneig del World Padel Tour.

Pel que fa a la repercussió d’aquestes retallades, el president de la Fecoll va recalcar que “encara estem a l’expectativa que s’aprovin els pressupostos definitius, però el que està clar és que si hi ha una reducció de les subvencions tan dràstica haurem d’ajustar-nos a la situació”. “Si hi ha menys ingressos, haurem de ser conseqüents, tot i que està clar que hi ha serveis indispensables com són la inversió en seguretat, neteja i infraestructures”, va assenylar Perdrix, alhora que va denunciar que “no hi ha una rebaixa global dels ajuts que afecti totes les entitats”.

Una festa que mou milions La quarantena edició de l’Aplec del Caragol, que es va celebrar el mes de juny, es va traduir en 13.500 collistes en 107 penyes, dos més que l’any passat, i prop de 200.000 visitants. Segons indica un estudi elaborat per la Universitat de Lleida en col·laboració amb la Fecoll, aquesta gran festa suposa un impacte econòmic de sis milions euros. Més d’1,4 milions els genera la despesa dels aplequistes en compres de menjar, beguda i organització, i els 5 restants s’atribueixen a nits d’hotel i menjars en restaurants dels visitants.

tracking